Οι τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

laikh syspeirosh 1024x480 2
milonas 728x120

“Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέδειξε μια σειρά από θέματα υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών της πόλης και των εργαζομένων” όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, η οποία συνεχίζει:

“Στην αρχή της συνεδρίασης, με αφορμή πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε από την παράταξη «ΜΑΖΙ για το ΒΟΛΟ» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, κατήγγειλε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ότι συγκαλύπτουν τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, που διατήρησε και επέκτεινε όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων. Ταυτόχρονα ότι η επίκληση για εφαρμογή του άρθρου 61 του ν. 3979/2011, ουσιαστικά, άνοιγε το δρόμο, «δίνοντας πάσα», στη δημοτική αρχή, με προσχηματικούς λόγους και απόφαση της πλειοψηφίας να μπορεί να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τόνισε ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική αρχή βρίσκονται στην «ίδια όχθη», υπερασπίζουν και εφαρμόζουν την ίδια αντιδραστική πολιτική. Όπως, όταν, ο δήμαρχος Μπέος σε αγαστή συνεργασία με το Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ (σήμερα με τον Χατζηδάκη της ΝΔ), μετέτρεπαν το Βόλο σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών προωθώντας την καρκινογόνα καύση τους στην ΑΓΕΤ και την παραγωγή SRF – RDF στο ΧΥΤΑ Βόλου.

Σχετικά με την αποβίβαση στο λιμάνι του Βόλου των δολοφονικών ταγμάτων των αμερικανονατοϊκών, το «καλωσόρισμα»  στο Δημαρχείο Βόλου του Αμερικανού διοικητή και τα αντιδραστικά σχόλια του κ. Μπέου σχετικά με την ανάρτηση γιγαντοπανό ενάντια στους ιμπεριαλιστές στο Πανεπιστήμιο Βόλου, οι εκπρόσωποι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τόνισαν ότι οι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν την πολιτική συμφωνία του δημάρχου με την πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της νέας «Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ» και το ρόλο του στην περιοχή ως εκπροσώπου της πρεσβείας των ΗΠΑ. Μετατρέπουν όλη τη χώρα σε απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο και το λαό Βόλου, κάνοντας την περιοχή μαγνήτη επιθέσεων. Ξεκαθάρισαν ακόμη ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσει τη παρέμβασή της, ιδιαίτερα σε χώρους μάθησης της νεολαίας, ότι θα συνεχίσουν τα «μαθήματα ιστορίας» για τα εγκλήματα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Για τη Δικτατορία, για τη διχοτόμηση του Κύπρου και του Αιγαίου, για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Συρία, τις βόμβες ναπάλμ που χρησιμοποίησαν πρώτη φορά στη Ελλάδα εναντίον του ΔΣΕ πριν κάψουν την Κορέα και το Βιετνάμ, κ.ά.

Για ανταποδοτικά τέλη η ΛΑΣ ανέδειξε ότι παραμένουν στα ίδια επίπεδα παρά τη δραματική μείωση των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων. Ότι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών, που συνεχίζεται να εφαρμόζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση, που μειώνει τις επιχορηγήσεις από τον Κ.Π. προς την τοπική διοίκηση (πάνω από 60% τα τελευταία χρόνια), έχοντας ως στόχο την «αυτοτελή» λειτουργία των δήμων με τη διπλή φορολόγηση των εργαζομένων μέσω των ανταποδοτικών τελών. Η παραπάνω εικόνα αποτυπώνεται και στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου, που ανεπαρκές και μακριά από τις πραγματικές ανάγκες. Ένα τεχνικό πρόγραμμα από το οποίο απουσιάζουν παντελώς έργα για αντισεισμική, αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία σε μια έκταση 187 τ. χμ που καταλαμβάνει ο δήμος (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχουν 42 σχολικά συγκροτήματα που έχουν χτιστεί πριν τον αντισεισμικό κανονισμό του ’84  και δεν υπάρχει καμιά πρόνοια για την αντισεισμική τους θωράκιση), η κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη και σε άλλες υποδομές όπως η ολοκλήρωση του Περιφερειακού, το δικαστικό μέγαρο, η στέγη για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η απομάκρυνση των φυλακών από τη Χιλιαδού, ενώ «ψίχουλα» είναι τα κονδύλια για έργα αστικής και αγροτικής οδοποιίας και για συντηρήσεις υποδομών.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ καλεί τα λαϊκά στρώματα της πόλης να είναι στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης για την κάλυψη των αναγκών τους διεκδικώντας τα απαραίτητα έργα και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν την πολιτική προστασία, απαιτώντας να μειωθούν άμεσα τα ανταποδοτικά τέλη με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους.”

error: Content is protected !!