ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Φεστιβάλ Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας

thumbnail pau festival 2019 fb cover orig

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 παρουσιάζει τις συναυλίες από τις μουσικές συναντήσεις του Φεστιβάλ Πάου 2019 / www.paoufestival.weebly.com(ηχογράφηση: Γιάννης Μαυρίδης – Cue Productions).
Στις 10 το βράδυ θα μεταδοθεί το “The Continuum Project” Tabakis / Gasparatos Guitar Duo.
Το κιθαριστικό ντουέτο του Γιώργου Ταμπάκη και Δημήτρη Γασπαράτου παρουσίασε το project “Continuum. Το “Continuum” περιγράφει την συνέχεια της Ευρωπαϊκής μουσικής μέσω συνθέσεων δύο και πλέον αιώνων με το μοναδικό ηχόχρωμα που παράγουν δύο κλασσικές κιθάρες. Από τον Bach, τον Kurt Weil, τον Satie και τον Grieg έως τον Chick Corea, τον Gismonti, τους Abercrombie & Towner και άλλους, το Tabakis / Gasparatos Guitar Duo εκθέτει τη δική του εικόνα για το “συνεχές” (Continuum) της δημιουργικής μουσικής, δίνοντας έμφαση στην κοινή πορεία αισθητικών τάσεων και κατευθύνσεων που απέχουν μεταξύ τους χρονικά.
Οι Γιώργος Ταμπάκης και Δημήτρης Γασπαράτος είναι δυο μουσικοί με έντονη παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή. Παρακινούμενοι από την αγάπη τους για την μουσική και τον φυσικό ήχο της κλασσικής κιθάρας, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο κιθαριστικό ντουέτο που παρουσιάζει ένα πλούσιο σε καλλιτεχνική ευρύτητα ρεπερτόριο με έντονο το στοιχείο της jazz, του αυτοσχεδιασμού, αλλά και της κλασσικής φόρμας. Ένας σπάνιος συνδυασμός ηχοχρωμάτων και εντυπώσεων.

Στις 11 το βράδυ θα μεταδοθεί η συναυλία της Γεωργίας Βεληβασάκη και του Ανδρέα Ζιάκα «Ιδιωτικές μουσικοποιητικές χειρονομίες»
Η Γεωργία Βεληβασάκη, μια ιδιαίτερη, εκφραστική και δροσερή φωνή, μαζί με τον δεξιοτέχνη κιθαριστή Ανδρέα Ζιάκα, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με ιδιωτικές μουσικοποιητικές χειρονομίες, ανδαλουσιανά φλαμένκο, σαγηνευτικές μελωδίες της Αργεντινής, τσιγγάνικα της Γρανάδας, σεφαραδίτικες καντάδες, αλλά και τραγούδια από τη δισκογραφική συνεργασία τους με τον διεθνούς φήμης μαέστρο του Tango Nuevo, Luis Borda.

Η Γεωργία Βεληβασάκη γράφει ποίηση, στίχους, έμμετρα παραμύθια, θεατρικά έργα και διηγήματα, ενώ ασχολείται με το τραγούδι, το μουσικό θέατρο και την performance, ως ερμηνεύτρια και δημιουργός. Σπούδασε μουσική, θέατρο (Θέατρο των Αλλαγών, Α4Μ Κέντρο Παραστατικών Τεχνών), Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο), ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Δημιουργική Γραφή» (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «Performance – Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Πρακτικές Εφαρμογές» (ΕΚΠΑ). Στο εργοβιογραφικό της περιλαμβάνεται εκτενής προσωπική δισκογραφία, καθώς και συμμετοχές σε έργα άλλων καλλιτεχνών. Σταθεροί της συνεργάτες, ο συνθέτης/σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αθυρίδης, ο κιθαριστής Ανδρέας Ζιάκας και ο λυράρης Λευτέρης Ανδριώτης. Τα τελευταία χρόνια μοιράζεται τη σκηνή και τη δισκογραφία με τον διεθνούς φήμης Αργεντινό μαέστρο και πρωτοπόρο του Tango Nuevo, Luis Borda.

Ο Ανδρέας Ζιάκας γεννήθηκε το 1976 στη Γερμανία. Σε μικρή ηλικία άρχισε μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και αποφοίτησε με Άριστα από την τάξη διπλώματος του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Κοτσιώλη. Κατέχει πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας και από το 2003 εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας. Έχει συμμετάσχει στα Διεθνή φεστιβάλ κιθάρας Βόλου, Νάξου και Βέροιας, καθώς και στις παραστάσεις της πρωτοποριακής Alexander the Great.Rock Opera (Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α.). Από το 2012 συμπράττει μουσικά, σε ηχογραφήσεις και συναυλίες, με την ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη, ενώ μαζί και με τον διεθνούς φήμης μαέστρο του Tango Nuevo, Luis Borda συνέβαλε, ως συνδημιουργός, στην παραγωγή του cd “Aleli – De Creta a Buenos Aires” (2015).

Το Φεστιβάλ Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου 2019, για τέταρτη συνεχή χρόνια στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Παλαιά Μονή Πάου- Αργαλαστή Πηλίου). Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 θα μεταδώσει όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου τις μουσικές συναντήσεις του Φεστιβάλ (ηχογράφηση: Γιάννης Μαυρίδης- Cue Productions)

error: Content is protected !!