ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 Οι Καναδοί δεν βλέπουν θετικά την Κίνα, όμως θέλουν να συνεχιστούν οι εμπορικές συναλλαγές

2761728
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 23:47

Μόνο το 29% των Καναδών βλέπουν θετικά την Κίνα και πάνω από τους μισούς ανησυχούν για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις από τη χώρα αυτή, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σε μια περίοδο διπλωματικών εντάσεων μεταξύ Οτάβας και Πεκίνου.

Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας δείχνει επίσης ότι οι μισοί Καναδοί δεν επιθυμούν να διαδραματίσει η κινεζική εταιρία Huawei Technologies Co Ltd σημαντικό ρόλο στον εξοπλισμό των δικτύων νέας γενιάς 5G.

Οι σχέσεις του Καναδά με το Πεκίνο παραμένουν παγωμένες αφότου η καναδική αστυνομία συνέλαβε την Μενγκ Ουανγκτσόου, στέλεχος της Huawei, πέρσι τον Δεκέμβριο, εκτελώντας ένα ένταλμα σύλληψης από τις ΗΠΑ. “Το ψύχος είναι πραγματικό” καταλήγει η έρευνα. Μόνο το 29% βλέπει θετικά την Κίνα, από 36% πριν από δύο χρόνια. Τον Φεβρουάριο πάντως το ποσοστό αυτό ήταν ακόμη χαμηλότερο, στο 22%.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι Καναδοί θέλουν να συνεχιστούν οι εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα. Πάνω από έξι στους δέκα (62%) στηρίζουν τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά τη σύλληψη της Μενγκ, η Κίνα ανέστειλε τις εισαγωγές κρεάτων και ελαιοκράμβης από τον Καναδά. Συνελήφθησαν επίσης δύο Καναδοί με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Η δημοσκόπηση αυτή, σε δείγμα 1.503 Καναδών, διενεργήθηκε στο διάστημα 26 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου και το περιθώριο λάθους της ανέρχεται στο 3%.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 23:49

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!