Αφροαμερικανός σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση εναντίον καθεδρικού ναού στο Κλίβελαντ

2762790
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, 15:56

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ο Ντιμίτριους Ναθάνιελ Πιτς, 50 ετών – οπαδός της Αλ Κάιντα- ομολόγησε την Τρίτη ότι σχεδίαζε, πριν συλληφθεί το 2018, να διαπράξει βομβιστική επίθεση στο Κλίβελαντ την ημέρα της αμερικανικής εθνικής εορτής. Παραδέχτηκε, δε, πως είχε απειλήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και μέλη της οικογένειάς του.

Ο Πιτς, γνωστός επίσης με το ψευδώνυμο Αμπντούρ Ραχίμ Ραφίκ, παρακολουθείτο για μήνες από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) διότι είχε αναρτήσει μηνύματα υπέρ της Αλ Κάιντα σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικές ημέρες πριν την αμερικανική εθνική εορτή, το 2018, είχε αναφέρει ο Πιτς σε μυστικό πράκτορα του FBI ότι ήθελε να σκοτώσει στρατιωτικούς και μέλη των οικογενειών τους χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικές ύλες κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην πόλη αυτή των βόρειων ΗΠΑ. Επίσης, σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση «μεγάλου μεγέθους» εναντίον καθεδρικού ναού στο Κλίβελαντ.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι η υλική υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με το FBI, εξέταζε διάφορες τοποθεσίες όπου θα μπορούσε να διαπράξει επιθέσεις, αλλά η αμερικανική αστυνομία δεν επιβεβαίωσε όταν ανακοίνωσε τη σύλληψή του αν ήταν όντως σε θέση να προμηθευτεί εκρηκτικές ύλες.

Ο Πιτς είχε ήδη εκτίσει ποινές φυλάκισης για κλοπές στο Σινσινάτι (το 1993) και ενδοοικογενειακή βία πριν ορκιστεί πίστη στην Αλ Κάιντα. Εξέφρασε την προθυμία του να πάει στη Φιλαδέλφεια για αναγνώριση ενόψει της διάπραξης βομβιστικής επίθεσης και εκεί, κατά το FBI.

Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 14 ετών και ισόβια επιτήρηση από τις αρχές μετά την ομολογία του, που συνεπάγεται ότι δεν χρειάζεται να προσαχθεί σε δίκη, σύμφωνα με αξιωματούχους. Η ποινή του προγραμματίζεται να του απαγγελθεί την 11η Φεβρουαρίου 2020.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019, 15:56

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!