ΕΚΒ κατά ΠΑΜΕ: Ξαναχτύπησαν τα συνεταιράκια των βιομήχανων!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1 1 1024x498
banner
milonas 728x120

Ξαναφουντώνει η κόντρα μεταξύ Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και ΠΑΜΕ. Με νέα ανακοίνωση το προεδρείο του Εργατουπαλληλικού κέντρου αναφέρει:

   «Λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή»; Πώς ήταν δυνατόν να λείπει το ΠΑΜΕ από άλλο ένα συνεδριακό μπάχαλο; Άλλωστε καμιά άλλη συνδικαλιστική παράταξη –και αυτό οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε– δεν διαθέτει τόσο δυνατό “know how” στη διάλυση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, στους τραμπουκισμούς και στην παροχή υπηρεσιών προς Κυβερνήσεις και εργοδότες.

  Η συνταγή του ΠΑΜΕ εξόχως απλή: διαλύουμε τα συνέδρια, αφήνουμε τις κορυφαίες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, ακέφαλες ή με προσωρινές διοικήσεις και ύστερα, το «παίζουμε» υπεραγωνιστές, κηρύσσοντας …τζιχάντ κατά του Κεφαλαίου και των βολικών κυβερνήσεων.

  Τα όσα άθλια επαναλήφθηκαν πρόσφατα και οδήγησαν (μετά τη ΓΣΕΕ) στην ακύρωση και του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο και στον διορισμό Διοίκησης, τα έχουμε ξαναδεί και παραπέμπουν στη γνωστή, πια, τακτική που τα συνεταιράκια των βιομήχανων και του πολιτικού συστήματος ακολουθούν, κάθε φορά που οι εργαζόμενοι τους στριμώχνουν και τους αφήνουν στο περιθώριο! 

Δεν τους βγαίνουν τα «κουκιά»; Διαλύουν τα πάντα, προτιμώντας την άθλια συνεργασία με το Κεφάλαιο, παρά με τους εργαζόμενους. Γιατί εκείνοι που για άλλη μια φορά τρίβουν τα χέρια τους για την πολύτιμη αυτή παροχή υπηρεσιών εκ μέρους του ΠΑΜΕ δεν είναι βέβαια οι συνάδελφοι μεταλλεργάτες, αλλά τ’ αφεντικά τους, που διευκολύνονται για να παίζουν τα αντεργατικά τους παιχνίδια «εν ου παικτοίς»!

Βέβαια, πάντα το παίρνουν και θα το ξαναπάρουν το μάθημα. Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν τους κρυφο-συνεργάτες των αφεντικών και, όταν έρχεται η ώρα της κάλπης, τους στήνουν στο εκλογικό απόσπασμα, καθιστώντας τους μειοψηφικά φαντάσματα. Όπως τους αρμόζει.

error: Content is protected !!