Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επίκεντρο το Χατζηγιάννειο (φωτο)

IMG 1912 dhmotiko symvoylio Larissas 7 Noemvriou
milonas 728x120

Τα χθεσινά τεκταινόμενα στο Χατζηγιάννειο απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας το βράδυ της Πέμπτης.

Από τη δημοτική αρχή ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Σούλτης (ο Δήμαρχος απουσιάζει στο εξωτερικό) τόνισε πως ορθώς δόθηκε η άδεια στην δημοτική παράταξη Λαρισαίων Κοινόν για τη διενέργεια της εκδήλωσης και πως η Δημοτική Αρχή είναι κατά οιασδήποτε προσπάθειας φιμώσεως του άλλου δια της βίας. Συνεχίζοντας, υπερασπίστηκε το χειρισμό της δημοτικής αρχής καθώς «έβλεπαν ότι τα πράγματα έπαιρναν άσχημη εξέλιξη», προσθέτοντας πως «η Λάρισα δε θα γίνει ποτέ Αθήνα», όσον αφορά επεμβάσεις της αστυνομίας.

Ο κ. Σάπκας ως αυτός που έδωσε την εντολή για τη ματαίωση της εκδήλωσης ανέφερε πως το κτήριο δεν τέλεσε υπό κατάληψη, καθώς η λειτουργία του συνεχίστηκε κανονικά, διευκρινίζοντας πως οι διαμαρτυρόμενοι είχαν αποκλειστικά ως αίτημα την παρεμπόδιση της εκδήλωσης της Λαρισαίων Κοινόν και τονίζοντας πως η δημοτική αρχή είχε καθήκον να προστατέψει τους πολίτες και πως έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως σε ανάλογη περίπτωση θα έπραττε με τον ίδιο τρόπο.

Σε μια παρέμβαση που προκάλεσε «θόρυβο» ο κ. Διαμάντος ανέφερε πως στην εκδήλωση της Λαρισαίων Κοινόν βρέθηκαν «ακραία στοιχεία» και πως «είτε άθελα είτε εν γνώσει του η Λαρισαίων Κοινόν έγινε μαξιλαράκι σε αυτά», καλώντας τον να τους αποκηρύξει, άποψη που στήριξε και ο κ. Σούλτης.

Η κ. Καραλαριώτου σε τοποθέτησή της μίλησε για ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις, δηλώνοντας πως κανείς δεν μπορεί να απαγορεύει μια εκδήλωση και εξέφρασε την ανησυχία της για το τι θα συμβεί σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Ο κ. Κρίκης ανέφερε πως πρέπει να στοχεύουμε στα πραγματικά αίτια της κατάστασης με το προσφυγικό τονίζοντας εκ νέου ότι πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους.

Ο κ. Γούλας τόνισε «πως ο καθένας δικαιολογεί τη δημοκρατία όπως θέλει», για να προσθέσει πως κάθε Δημοτική Παράταξη θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει εκδηλώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον τελευταίο κινήθηκε και ο κ. Γαμβρούλας, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του με τα πιστεύω της Λαρισαίων Κοινόν.

Από τη μεριά του ο κ. Βαϊούλης ανέφερε πως τα συγκεκριμένα γεγονότα έδωσαν πολλαπλάσια τηλεθέαση από αυτή που θα έπαιρνε η παράταξη του με τη διοργάνωσή της εκδήλωσης ο οποίος με σαρκαστικό τόνο ευχαρίστησε την ομάδα που παρεμπόδισε την εκδήλωση, αναφέροντας «πως τελούμε υπό την ομηρία αυτών των ανθρώπων» και ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει τη συγκεκριμένη πράξη.

Απαντώντας στα λεγόμενα του κ. Διαμάντου τόνισε πως δεν μπορεί να εικάζει και πως ο ίδιος δε φέρει ευθύνη για τους παρευρισκόμενους πέραν όσων είναι μέλη της δικής του παράταξης.

Να σημειωθεί πως τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού και αντιφασιστικού χώρου, εκπρόσωπος των οποίων τοποθετήθηκε αναφέροντας πως όσοι πέρυσι έπαιρναν μέρος στης εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν χθες στην εκδήλωση της Λαρισαίων Κοινόν, ενώ διαβάστηκε και παρέμβαση για την κατάληψη Palmares. Τα άτομα αυτά αποχώρησαν από το Συμβούλιο φωνάζοντας συνθήματα.

Έξω από το Δημαρχείο υπήρχε διακριτική Αστυνομική παρουσία.

Δείτε φωτογραφίες:

Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επίκεντρο το Χατζηγιάννειο (φωτο)Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επίκεντρο το Χατζηγιάννειο (φωτο)Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επίκεντρο το Χατζηγιάννειο (φωτο)Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επίκεντρο το Χατζηγιάννειο (φωτο)Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επίκεντρο το Χατζηγιάννειο (φωτο)Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επίκεντρο το Χατζηγιάννειο (φωτο)Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επίκεντρο το Χατζηγιάννειο (φωτο)Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επίκεντρο το Χατζηγιάννειο (φωτο)Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με επίκεντρο το Χατζηγιάννειο (φωτο)

 

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!