ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

το όριο του 3% ανήκει «σε συζήτηση άλλου αιώνα»

2763496


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 14:44

KEN 728X100

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υπέρμαχος μία ενεργητικής επενδυτικής πολιτικής στην Ευρώπη, δηλώνει ότι ο κανόνας της διατήρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ ανήκει «σε συζήτηση άλλου αιώνα».

«Εχουμε ανάγκη από περισσότερο επεκτατική πολιτική, περισσότερες επενδύσεις. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι η μόνη ζώνη που δεν το κάνει αυτό», δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist.

«Πιστεύω ότι για τον λόγο αυτόν η συζήτηση γύρω από το 3% των εθνικών προϋπολογισμών, και του 1% του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ανήκουν «σε συζήτηση άλλου αιώνα», λέει αναφερόμενος στις συζητήσεις σχετικά με την συμβολή των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιμένει στην ανάγκη δημοσιονομικής επεκτατικής πολιτικής ώστε να τροφοδοτηθεί η ευρωπαϊκή ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα αίτημα προς το οποίο κωφεύει η Γερμανία.

Οι Κινέζοι «επενδύουν μαζικά», λέει. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξήσει το έλλειμμα για να επενδύσουν σε στρατηγικά στοιχεία και να ποντάρουν στην τόνωση των μεσαίων στρωμάτων».

Οι Γερμανοί «είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της ευρωζώνης, ακόμη και με τις δυσλειτουργίες της», συνεχίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Σήμερα, πρέπει απλώς το γερμανικό σύστημα να αντιληφθεί ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να διαρκέσει.

Σε κάποια δεδομένη στιγμή οι Γερμανοί πρέπει να κάνουν την ανατροπή», τονίζει αναγνωρίζοντας ότι «η δημοσιονομική τόνωση» παραμένει προς το παρόν «ταμπού».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 14:44

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!