Θύματα τηλεφωνικής απάτης ξενοδόχοι στην Αλόννησο

anes ferries alonissos 1
milonas 728x120

Θύματα τηλεφωνικής απάτης έπεσαν τρεις ξενοδόχοι στην Αλόννησο. Οι απατεώνες κατάφεραν να τους αποσπάσουν από 4.000 ευρώ τον καθένα (δηλαδή 12.000 ευρώ συνολικά), προσποιούμενοι ότι, κατά λάθος, κατέθεσαν ηλεκτρονικά για να επικυρώσουν τηλεφωνική κράτησή τους στα ξενοδοχεία, ποσό πολύ μεγαλύτερο της αξίας του δωματίου. Οι απατεώνες, προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και με άλλους δύο επιχειρηματίες του νησιού, χωρίς να τα καταφέρουν. Οι πέντε επιχειρηματίες κατέθεσαν ομαδική μήνυση κατ’ αγνώστων, που έφτασε στην Εισαγγελία Βόλου και ο εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε να γίνει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε, τα άγνωστα άτομα, τους τηλεφώνησαν για να κλείσουν δωμάτιο για λογαριασμό – δήθεν – επιχειρηματία του νησιού, τον οποίο οι επαγγελματίες γνώριζαν και για τον γιο του. Αφού ρωτούσαν για την τιμή και έπαιρναν την προσφορά, ακολουθούσε η κατάθεση του ποσού με e banking, που ωστόσο εσκεμμένα ήταν με ένα μηδενικό παραπάνω.

Έχοντας – προφανώς – σχεδιάσει πολύ καλά τις κινήσεις τους, έκαναν τις καταθέσεις σε τράπεζες διαφορετικές από αυτές που συνεργαζόταν οι ξενοδόχοι, ώστε τα ποσά να μην εμφανίζονται αμέσως. Οι ίδιοι, έστελναν πλαστά εμβάσματα ως αποδεικτικό στους ξενοδόχους και την επομένη μέρα τους ζητούσαν να τους επιστρέψουν τα επιπλέον χρήματα που – από λάθος – είχαν καταθέσει.

 

 

πηγη

error: Content is protected !!