Το μήνυμα της Ζέττας Μακρή για τους τέσσερις μήνες της διακυβέρνησης ΝΔ

Zέττα Μ Μακρή 2

Στους πολίτες της Μαγνησίας απευθύνεται με μήνυμά της η βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή, ευχαριστώντας τους 10.665 ψηφοφόρους της και τους 41.334 που στήριξαν τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές. Αφορμή για την απευθείας επικοινωνία της κ. Μακρή στάθηκε η συμπλήρωση τεσσάρων μηνών από την ανάληψη της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

KEN 728X100 2

Στο μήνυμά της η κ. Μακρή αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σήμερα συμπληρωνόνται τέσσερις μήνες, που ο ελληνικός λαός στήριξε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με μία μοναδική και πρωτόγνωρη συνέπεια λόγων και έργων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι ήταν έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς να αφήσει μέρα να πάει χαμένη.

Θέλοντας να ευχαριστήσω τους 10.665 ψηφοφόρους του Ν. Μαγνησίας που με τίμησαν (όπως και τους 41.334 όπου στήριξαν την Νέα Δημοκρατία στο Νομό μας) με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και έχοντας ως αρχή ότι ο ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης, με το παρόν δελτίο που σας αποστέλω θα σας ενημερώνω αναλυτικά και συστηματικά για τις δραστηριότητές μου, ξεκινώντας από τις δράσεις μου από την επόμενη των εκλογών μέχρι και σήμερα.

Σε αυτό το σημείο επίσης, σας προτρέπω να μου στέλνετε τα σχόλιά σας, που θα είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Μαζί, θέλω να συν-διαμορφώνουμε τις πολιτικές όπου θα έχουν τoν (συμ)-πολίτη μας στο επίκεντρο.

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
 • Στις 17/7/2019 ορκίζομαι Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου!
 • Η πρώτη μου εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ήταν στις 21/7 στην συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας μας Κυβέρνησης.
 • Στις 29/7 στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η τοποθέτηση μου αφορούσε στον αυξημένο ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν οι κάτοικοι των Νέων Παγασών λόγω παράλογων αντικειμενικών αξιών.
 • Στις 5/8 στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης & Μορφωτικών Υποθέσεων που επεξεργάζεται το Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα», η τοποθέτησή μου επικεντρώθηκε στην άδικη μεταχείριση του Δήμου Σκοπέλου, με τον ορισμό δύο μόνο αντιδημάρχων και την μη εφαρμογή των 120 δόσεων στις οφειλές προς τους ΟΤΑ.
 • Στις 6/8 η εισήγηση μου για το Σ/Ν Υπουργού Επικρατείας «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης», αφορούσε την οργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Ένα εγχειρίδιο διακυβέρνησης εισάγεται στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου με στόχο την εμπέδωση της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το Κράτος.
 • Στις 3/9 εκλέγομαι Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών μετά από ψηφοφορία των αρμοδίων οργάνων. Η πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Α’ Σύνοδο της ΙΗ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου έλαβε χώρα την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 με θέμα τον προγραμματισμό των εργασιών της. Η συγκεκριμένη Ειδική Μόνιμη Επιτροπή έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση και ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για τη λειτουργία των περιφερειακών οργάνων της Πολιτείας και ιδίως για ζητήματα σχεδιασμού και εφαρμογής της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης. Συνεπώς, το αντικείμενο εργασιών της Επιτροπής όχι μόνο είναι εξαιρετικά ευρύ αλλά επηρεάζεται άμεσα από τις παγκόσμιες προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν δράση σε τοπικό επίπεδο: από τις περιφέρειες, τις πόλεις και τις τοπικές κοινότητες. Πρωτίστως, όμως, το διακύβευμα της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι ότι θα πρέπει να επικεντρώνεται πάντα στους στόχους που υπηρετούν μία σειρά πρωτοβουλιών με τις οποίες επιδιώκεται να βελτιστοποιηθεί η ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών απολαμβάνοντας τα οφέλη της Ε.Ε.
 • Στις 25/9 προεδρεύω στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.
 • Στις 27/9 κάνω την εισήγησή μου στην Συζήτηση επί της πρώτης θεματικής ενότητας, Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.
 • Στις 30/9 προεδρεύω στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών «Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων φορέων, με αφορμή την αέρια ρύπανση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου». Η δήλωσή μου μετά και το πέρας της Επιτροπής ήταν: «παρά τις ελάχιστες άτυχες στιγμές, η συζήτηση ήταν κατατοπιστική και επιπέδου και η εξ αυτής ενημέρωση των βουλευτών και κατεπέκταση των πολιτών έγκυρη.»
 • Στις 10/10 τοποθετούμε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.
 • Στις 16/10 κάνω την εισήγησή μου για ζητήματα του Υπουργείου Υγείας και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής.
 • Στις 16/10 προεδρεύω στην   3η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών.
 • Στις 31/10 τοποθετήθηκα  στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα του μεταναστευτικού, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου “Πέρι Διεθνούς Προστασίας”.
ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Ή ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ
Μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, τα τρέχοντα ζητήματα του Νομού μας με «ανάγκασαν» να επισκεφτώ όλα (σχεδόν) τα Υπουργεία και να συναντηθώ με τους αντίστοιχους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς για να θέσω τους προβληματισμούς των πολιτών.

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στο Πήλιο στις 9-10/7, άμεσα κατάθεσα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τις ζημιές που υπέστη η περιοχή. Μια σειρά από προτάσεις κατατίθενται ως προς τις αποζημιώσεις ή τις φορο-ελαφρύνσεις των αγροτών.

Στις 25/7 συναντώ επίσημα τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, με κύριο θέμα συζήτησης το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.
Στις 30/7 βρίσκομαι με εκπροσώπους της Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ, όπου συζητάμε για θέματα νεολαίας .
Συναντήσεις στις 30/7 και συνεργασία για θέματα της αρμοδιότητάς τους, με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Στις 5/8  παρεβρέθηκα στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη από κοινού με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, κο Ι. Κράββαρη, τον Γενικό Γραμματέα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πουρίου – μέλους του Α.Σ. Ζαγοράς,  κ. Γ. Βασιλείου και τον Γενικό Διευθυντή του Συνεταιρισμού Ζαγοράς, κ. Δ. Βαλασσά προκειμένου να προωθηθούν θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του αιωνόβιου Συνεταιρισμού.
Άμεση ήταν η αντίδρασή μου, με ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, στο έγγραφο που μου εστάλη το πρωί της 8/8 από τον Δήμο Σκιάθου και αφορούσε στην παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη των προ-καποδιστριακών ΟΤΑ Αλοννήσου, Βόλου, Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων μέχρι 3-12-2019.
Στις 12/8 βρίσκομαι σε μία ενημερωτική συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανία και Εμπόριο κ. Νίκο Παπαθανάση για θέματα της ΕΒΕΤΑΜ, παρουσία και εκπροσώπων των εργαζομένων.
Με την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα. Μαρία Συρεγγέλα συναντήθηκα στις 26/8, όπου συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία μας λόγω και της προηγούμενης ιδιότητας μου ως Γ. Γ Ισότητας.
Στις 2/9 παρευρέθηκα στην συνάντηση (πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία μου) που είχε ο Αγροτικός Σύλλογος Αλιευτικής Παραγωγής Δήμου Νότιου Πηλίου με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Φωτεινή Αραμπατζή, που συζητήθηκαν προβλήματα του κλάδου των αλιέων.
Στις 3/9 και με ένα κύκλο δημόσιων παρεμβάσεων να ακολουθεί σε τοπικά ΜΜΕ, καταθέτω Κοινοβουλευτική Ερώτηση με αφορμή το τραγικό δυστύχημα και τον θάνατο ενός κοριτσιού 14 χρονών στον Αλμυρό Μαγνησίας, σχετικά με την ύπαρξη επαρκούς και σαφούς νομικού πλαισίου για την αδειοδότηση, τη λειτουργία, τον έλεγχο, την πιστοποίηση και την τήρηση κανόνων ασφαλείας στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης για παιδιά και ενήλικες.
Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Γεν. Γραμματέα Τουρισμού κ. Κώστα Λούλη, είχα με πρωτοβουλία μου στις 4/9 και έθεσα τα θέματα βελτίωσης και επέκτασης των πολλών λιμένων που έχει ο Νομός μας, προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα του συγκεκριμένου Υπουργείου εάν είναι δυνατή και επιθυμητή η τουριστική τους ανάπτυξη. Συζητήθηκε επίσης, να επιδιωχθεί η δημιουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Ν. Μαγνησίας.
Με την ιδιότητα μου ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών, κάλεσα τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να παραστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής στις 10/9 με θέμα την αέρια ρύπανση στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.
Στις 11/9 κατέθεσα κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  κ. Μ. Βορίδη, για θέματα εξαιρετικής σημασίας του  Δασικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεραμιδίου, όπως είναι: α) η  εξέταση της μείωσης του απαιτούμενου αριθμού μελών για τη σύσταση δασικού συνεταιρισμού σύμφωνα με το άρθρο  3 παρ. 1  του Ν. 4423/2016 και β) η ρύθμιση παράτασης της προθεσμίας εφαρμογής του Ν. 4423/2016, η οποία εκπνέει στις 29-09-2019.
Στις 12/9 κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια, και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα, σχετικά με την εκπρόθεσμη ενημέρωση   των υπόχρεων Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) Ν. 3213/2003 του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Μετά από εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχα συνάντησα με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, τη Δευτέρα 16-09-2019, στην οποία συνοδευόμενη από γεωπόνους, γνώστες του αντικειμένου, και νομικούς που χειρίζονται υποθέσεις κύρωσης δασικών χαρτών στο Ν. Μαγνησίας και των σοβαρών προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτήν, έθεσα το ζήτημα της παράλειψης ενσωμάτωσης στο δασικό χάρτη όλων των πράξεων της Διοίκησης (αποφάσεων Επιτροπών Απαλλοτριώσεων, Αναδασμών και Διανομών) με τις οποίες αποδεικνύεται τόσο η ιδιοκτησία, όσο και η σύννομη αλλαγή χρήσης σύμφωνα με την Αγροτική Νομοθεσία.
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο,  είχε ο Πρόεδρος του «Οικοδομικού Συνεταιρισμού των εν ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας», κ. Γ. Μουλάς, και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αλυκών,  κ. Κ. Βιδανόπουλος, μετά από πρωτοβουλία μου, τη Δευτέρα 16/09 . Στη συνάντηση, ο Υφυπουργός έδωσε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους να παρουσιάσουν εκτενώς το πρόβλημα της αύξησης των τιμών ζώνης  στις περιοχές των Νέων Παγασών και του Σωρού – Αγίου Στεφάνου Μαγνησίας.
Στις 19/9 κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σχετικά με τη σοβαρή έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους που παρατηρείται στα δημόσια νοσοκομεία. Στην συγκεκριμένη κοινοβουλευτική ερώτηση κάλεσα τον υπουργό Υγείας να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να συνεχίσουν αδιάλειπτα τη θεραπεία τους, αλλά και ποιες οι ενέργειες που θα κάνει η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Περιφερειών, για τον ορθό και ακριβή ετήσιο προγραμματισμό και κατανομή του προϋπολογισμού στα Νοσοκομεία, ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών.
Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ο Αγροτικός Σύλλογος Αλιευτικής Παραγωγής Δήμου Νοτίου Πηλίου, ο οποίος εκπροσωπούνταν από τον κ. Παναγιώτη Γιαμαρέλλο, και ο Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Δήμου Θερμαϊκού, μετά από πρωτοβουλία μου, την Τετάρτη 18.09.2019.
Στη συνάντηση, ο Υπουργός έδωσε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους να παρουσιάσουν εκτενώς το πρόβλημα που ανακύπτει από την εφαρμογή του άρθρου 1, παρ. 2 του ΠΔ 33/2018 και αφορά στη σύνθεση του πληρώματος σκάφους με έναν δύτη και έναν επιτηρητή.
Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως,   είχα,  την Τετάρτη 18.09.2019 προκειμένου να συζητησουμε θέματα αρμοδιότητάς της στο Νομό. Παρακάλεσα την Υπουργό, στο μέτρο των δυνατοτήτων του Υπουργείου, να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στον Ν. Μαγνησίας και ιδιαίτερα στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η Υπουργός, που γνώριζε ήδη το θέμα, με διαβεβαίωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η κάλυψη, το ταχύτερο δυνατό, αναλόγων κενών στον Νομό και όχι μόνο
Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β΄ είχα στις 24/9, το πρωί, για το ζήτημα της διαμάχης των κατοίκων των χωριών Κεραμιδίου και Βενέτου με την Ιερά Μονή Φλαμουρίου, που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς  καλλιεργήσιμων και βοσκήσιμων εκτάσεων των αντίστοιχων κτηματικών περιφερειών του Δήμου Ρ. Φεραίου.
Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο έθεσα, εκτενώς, το πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των δύο προαναφερόμενων χωριών και της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου ενόψει των δηλώσεων των αγροτικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων στο Κτηματολόγιο.
Επίσης, υπογράμμισα πως η συγκεκριμένη διαμάχη αποτελεί ένα ευαίσθητο και σύνθετο θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με νηφαλιότητα, σύνεση, χωρίς λαϊκισμούς, υπερβολές και οικονομική επιβάρυνση των ενδιαφερόμενων. Τέλος,   ζήτησα συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής  κ. Γεραπετρίτη.
Στις 25/9 κατέθεσα κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, σχετικά με την ακαταλληλότητα του υφισταμένου κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και την αναγκαιότητα στέγασης των υπηρεσιών αυτής σε νέο κτίριο, για την ανέγερση του οποίου προτείνεται οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Βόλου.
Επίσης, κατέθεσα, την ίδια ημέρα, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα, σχετικά με αίτημα του Συλλόγου Κατασκευαστών Οικοδομών Ν. Μαγνησίας να συμπεριληφθούν στην αναστολή ΦΠΑ που αφορά στις νεοαναγειρόμενες οικοδομές και τα απούλητα ακίνητα που αδειοδοτήθηκαν από το 2006 έως σήμερα.
Στη συνέχεια της κοινοβουλευτικής μου αναφοράς, η ένωση πυροσβεστών με ευχαρίστησε δημόσια  για αυτήν μου την ενέργεια.
Στις 26/09 κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον κ. Μάκη Βορίδη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  σχετικά με τη δυνητική ένταξη παραδοσιακών ελαιώνων για χρηματοδότηση από την Ε.Ε. στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στο  Μέτρο 10.
Στη συνέχεια της ενέργειάς μου αυτής ο Αγροτικός Σύλλογος Άνω Λεχωνίων με  ευχαρίστησε δημόσια για αυτή μου την κίνηση.
Στις 27/9 κατέθεσα κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, για την υποστήριξη της πρότασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Η πρόταση αφορά την έκδοση, ανάλογης με προηγηθείσα από το 2015, απόφασης φορολογικής αντιμετώπισης των επισφαλών απαιτήσεων των ξενοδοχειακών και των λοιπών επιχειρήσεων του κλάδου του τουρισμού που προκύπτουν λόγω της πτώχευσης της εταιρίας Tour Operator ΤΗΟΜΑS COOK.
Η ερώτηση κατατέθηκε μετά από επιστολή της ένωσης ξενοδόχων νήσου Σκιάθου «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» προς την κ. Ζέττα Μακρή.
Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, είχα στις 27-09-2019, τόσο για θέματα της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής των Περιφερειών της Βουλής, στην οποία προεδρεύω, όσο και για σχετικά αιτήματα που αφορούν στον Νομό Mαγνησίας.
Θετικά ανταποκρίθηκε ο Υπουργός στα οικονομικά αιτήματα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ο οποίος έχει επανειλημμένως πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα ζητώντας μόνο, πρόσθετα έγγραφα από τον Δήμαρχο κ. Κουτσάφτη, με τον οποίο επικοινώνησε και ο ίδιος προσωπικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Επίσης, ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι θετικά θα αντιμετωπίσει, το ταχύτερο δυνατό, και αίτημα που ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος, του έθεσε σε προγενέστερη συνάντηση, καθώς και το θέμα που απασχολεί τον Δήμο Σκοπέλου σχετικά με τον ορισμό και τρίτου αντιδημάρχου για λόγους ισονομίας.
Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότη Μηταράκη και με τον Διοικητή ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη, είχα τη Δευτέρα 07.10.2019, κατόπιν πρωτοβουλίας μου. Επίσης, συνοδευόμουν, μεταξύ άλλων, από την Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Περιφερειακού Τμήματος ΕΦΚΑ Βόλου προκειμένου να τεθούν θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου παραρτήματος.
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Β. Κοντοζαμάνη, είχα, τη Δευτέρα 07.10.2019. Στη συνάντηση που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας μου συνοδευόμουν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας, κ. Βασίλη Γιαννάκο και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών του Ν. Μαγνησίας, κ. Παύλο Μαλινδρέτο προκειμένου να τεθούν τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού αλλά και σε ειδικότερα θέματα των ίδιων των νεφροπαθών. Επίσης, παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών και Πρόεδροι Περιφερειακών Συλλόγων.
Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, είχα, στις 8-10-2019, και στην οποία συνοδευόμουν από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο.
Κατά τη συνάντηση, τέθηκε το θέμα του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος λειτουργικότητας που εμφανίζει εδώ και πολλά χρόνια το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την επιλογή της βέλτιστης λύσης.
Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θοδωρή Λιβάνιο, και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης, κ. Μ. Σταυριανουδάκη, είχα, στις  09.10.2019,  στις οποίες συνοδευόμουν από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, κ. Μ. Μιτζικό προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη χρηματοδότηση του Δήμου Νοτίου Πηλίου και συνεπώς στη διευθέτηση χρόνιων θεμάτων που ταλανίζουν τον Δήμο. Επίσης, έθεσα το θέμα της μόνιμης υδροδότησης του νησιού του Τρικερίου καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια απαιτεί ετησίως τουλάχιστον 100.000 Ευρώ δαπάνη για τη μεταφορά νερού.
Άμεση ήταν η αντίδρασή μου, η οποία εντός μίας ώρας από την παραλαβή της επιστολής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, κατέθεσα, στις  23-10-2019, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη. Η ως άνω αναφορά αφορούσε δικαιολογημένες ανησυχίες και προβληματισμούς των εγκατεστημένων παραγωγικών μονάδων στο Πήλιο του Ν. Μαγνησίας, ως προς την εξασφάλιση αδειοδότησής τους για την επέκταση των εγκαταστάσεων τους, τη νομιμότητα της λειτουργίας τους και τη χρηματοδότησή τους λόγω της τροποποίησης των ορίων οικισμών του Πηλίου μετά την έκδοση των υπ’ αριθμ. 568/2018 και 1268/2019 αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης  του χρόνιου προβλήματος στέγασης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, συναντήθηκα, στις  29 Οκτωβρίου 2019, στο Γραφείο του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που στεγάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο και την Πρόεδρο των Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου κα Ιωάννα Παπαδημητρίου.
Σκοπός της συνάντησης, ήταν,  η εξεύρεση κοινών συνισταμένων, στα πλαίσια των υποδείξεων, που είχε θέσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, ώστε να προωθηθεί άμεσα η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, ότι η πιο πρόσφορη λύση, είναι, η ανέγερση νέου κτηρίου, παραπλεύρως του υφιστάμενου, με παράλληλη ανακαίνιση του υπάρχοντος.
Στις 1/11 κατέθεσα, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη, και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση, υπέρ του ευλόγου αιτήματος της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας για επαναφορά του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) για τις πολύτεκνες οικογένειες στο καθεστώς που ίσχυε πριν το 2018. Η επαναφορά του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και, συνεπώς, ανάσχεσης της δημογραφικής κατάρρευσης
Με τη συμβολή μου, κανονίσθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκου, και του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου, κου Π. Κουτσάφτη την αμέσως επομένη των καταστροφών που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Η συνάντηση, που έλαβε χώρα, στις 4 Νοεμβρίου 2019, είχε ως στόχο την υποβολή αιτήματος από τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου για έκτακτη εκταμίευση χρημάτων τουλάχιστον για τις καταστροφές που προκλήθηκαν τον Ιούλιο του 2019.
Με τη συμβολή μου, κανονίσθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκου, και του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, κ. Δ. Νασίκα,  στις  4 Νοεμβρίου 2019. Η συνάντηση είχε ως στόχο τη διερεύνηση της πορείας των αιτημάτων χρηματοδότησης που είχε καταθέσει ο ως άνω Δήμος, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ΔΕΥΑ, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για τη χρηματοδότηση της πράξης: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» και των δύο τεχνικών δελτίων υποέργων, που έχουν υποβληθεί και αφορούν στην ολοκληρωμένη πρόταση για τα παράλια της λίμνης Κάρλας.
Την 1η Νοεμβρίου 2019 κατέθεσα, κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, σχετικά με τη λήψη μέτρων για τη θεραπεία της άνισης μεταχείρισης και της αποκατάστασης της ιεραρχικής ομαλότητας στο στράτευμα από την εφαρμογή του άρθρου 32 (παράγραφος 1) του Ν.4609/19 (Α΄ 67/19).
Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 είχα συνάντηση και συνεργασία με τον Υπουργό μου Άδωνι Γεωργιάδη για θέματα του νομού. Κατατοπιστική,ενημερωτική και χρήσιμη.
Στις στις 5 Νοεμβρίου 2019 κατέθεσα, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γ. Βρούτση, και τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, σε συνέχεια αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών προς συνταξιοδότηση εμπόρων και επιχειρηματιών προκειμένου να διευθετηθεί ένα εξαιρετικά φλέγον κοινωνικό ζήτημα.
Στις 6/11 κατέθεσα κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκο,υπέρ του ευλόγου αιτήματος του Δήμου Πηλίου για χρηματοδότηση εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών της πολιτικής προστασίας.
Ειδικότερα, οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή στον τομέα της πολιτικής προστασίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες σήμερα, παρά ποτέ,στον Δήμο Νοτίου Πηλίου εάν ληφθεί υπόψη το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου και η εξαιρετικά μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει καθώς είναι διαρθρωμένος σε 17 κοινότητες και 50 οικισμούς.
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε
Τις απόψεις μου και την παρουσία μου αυτούς τους τέσσερις πρώτους μήνες στα Μ.Μ.Ε θα μπορέσετε να τις παρακολουθήσετε στο κανάλι μου στο youtube « Ζέττα Μακρή ». Σας παραθέτω κάποιες επιλεγμένες παρεμβάσεις μου στην δημόσια, ιδιωτική και τοπική τηλεόραση αλλά, και τους συνδέσμους από όλες μου τις τοποθετήσεις στα Μ.Μ.Ε
Η Ζέττα Μακρή στο Magazino του ΣΚΑΪ 29/7/2019
Η Ζέττα Μακρή στην εκπομπή “Πρωινή Ανάγνωση” στο κανάλι της Βουλής 2/8/2019
Η Ζέττα Μακρή στο One Direct στο OneTV στις 6/8/2019
Η Ζέττα Μακρή στο TRT Θεσαλλίας 3/9/2019
Η Ζέττα Μακρή στο One Direct του ONE CHANNEL στις 17/09/2019
Η Ζέττα Μακρή στην Πρωινή Ανάγνωση στο κανάλι της Βουλής στις 18/9/2019
Η Ζέττα Μακρή στην ΕΡΤ 1 στην εκπομπή Μαζί το Σαββατοκύριακο στις 28/9/2019
Η Ζέττα Μακρή στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ στο Kontra Channel 1/10/2019
Η Ζέττα Μακρή στο One Channel στις 17/10/2019
Η Ζέττα Μακρή στη Θεσσαλία Tηλεόραση στις 29/10/2019
ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επειδή πολιτική σημαίνει και πολιτισμός, δεν θα μπορούσα να μην παρευρίσκομαι σε εκδηλώσεις και δράσεις πολιτισμού του Νομό μας και όχι μόνο.

 • Στις 24/9 παρευρίσκομαι στην εκδήλωση που γίνεται στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
 • Στις 27/9 ο Αλμυρός φιλοξενεί το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο & Αντάμωμα Θεσσαλών. Ήταν τιμή μου να απευθύνω ένα χαιρετισμό στα μέλη του Συνεδρίου.
 • Η ψαράδικη βραδιά της Αγριάς μας υποδέχεται στις 27/9!
 • Στις 28/9 είχα την τιμή να καταθέσω στεφάνι στην Ν. Αγχίαλο, τιμώντας την 113η επέτειο του ολοκαυτώματος.
 • Το διάστημα 12-18/8 επισκέπτομαι τα νησιά του Νομού μας και συνομιλώ με τους φιλόξενους κατοίκους τους. Μια βουτιά επίσης, στις πανέμορφες παραλίες των νησιών μας, ήταν αναγκαία!
 • Αρχές Σεπτεμβρίου ευχήθηκα «καλή αρχή και γόνιμη θητεία» με την παρουσία μου στις ορκωμοσίες όλων των νέων Δημοτικών Συμβουλίων.
 • Η παρουσία μου στην Δ.Ε.Θ στις 7/9 συνοδευόταν και από την έκπληξη που μου επιφύλασσε ο μικρός μου γιος Κωνσταντίνος, να έρθει από το εξωτερικό (και να με συνοδεύσει) στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
 • Στις 11/9 ευχηθήκαμε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στα παιδιά μας !
 • Στις 16/9 παρευρίσκομαι στην επετειακή εκδήλωση του δραστήριου και αποτελεσματικού σωματείου Ιππόκαμπος!
 • Στις 17/9 Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας σε δημόσια ανακοίνωσή του γνωστοποιεί: «Ευχαριστούμε την Βουλευτή Μαγνησίας κ. ΜΑΚΡΗ ΖΕΤΤΑ για την παρέμβασή της στο ΊΔΡΥΜΑ ΜΕΛΑ, καθώς και το Ίδρυμα για την ευγενική του προσφορά, με την οποία δίνεται η δυνατότητα συντήρησης και αναβάθμισης του 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΦΕΡΩΝ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
 • Στις 6/10 χαιρετίζω την εκδήλωση της «Φλόγας» στο κέντρο της πόλης του Βόλου.
 • Στις 6/10 βρέθηκα και κατέθεσα στεφάνι στην 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Μηλεών.
 • Στις 13/10 επισκέφθηκα το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου.
 • Στις 14/10  διοργανώσαμε εθελοντική αιμοδοσία με πλήθους κόσμου να συμμετέχει.
 • Επίσημη πενθήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο και το Μόναχο, προσκεκλημένη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, πραγματοποίησα, μεταξύ 21 και 25 Οκτωβρίου 2019.
 • Την 28η Οκτωβρίου παραβρέθηκα στις  εκδηλώσεις του Βελεστίνου.
 • Σήμερα 7/11 υποδέχθηκα στην Βουλή τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου του Αγίου Ιωσήφ, του σχολείου μου. Τους καμάρωσα για την ευπρέπεια και την ευγένεια.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ
Σε συνέχεια της συνάντησης που είχα με τον Υπουργό και τον Γεν. Γραμματέα Τουρισμού, συναντήθηκα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη που συζητήσαμε για τη δυνατότητα δημιουργίας Τμήματος Τουρισμού.
Επίσκεψη στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Πολύζο, πραγματοποίησα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στις 14/10 είχα ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του εξωραϊστικού συλλόγου Ν. Παγασών για τα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής τους.
Στις 30/10 συναντήθηκα με τους εκπροσώπους τοπικής κοινότητας Πουρίου.
Ενεργός πολίτης σημένει ενημερωμένος πολίτης!
Από εδώ θα ενημερώνεστε για τις δράσεις μου, το κοινοβουλευτικό μου έργο, τις παρεμβάσεις μου, τις συναντήσεις μου για την προώθησει θεμάτων του Νομού μας κ.ο.κ.
error: Content is protected !!