ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέλλας σε έντονα φορτισμένη συνεδρίαση: Τροποποίηση του ποινικού κώδικα για τα θανατηφόρα τροχαία

01 kellas poinikos kwdikas
milonas 728x120

Με θέμα την αρωγή και την αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων και υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, κατά την οποία ο Πρόεδρος, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, επεσήμανε:

«Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει τουλάχιστον δεκαετή και ισόβια κάθειρξη, αντίστοιχα, σε περιπτώσεις υπαίτιας πρόκλησης τροχαίου που έχει ως συνέπεια τον θάνατο ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 4 του νομοσχεδίου.»

Ο Πρόεδρος, κ. Στ. Πολέντας, και μέλη του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων «ο Άγιος Χριστόφορος»– «Στηρίζω», που είναι μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, ανέδειξαν τις εξαιρετικά πλούσιες δράσεις τους και μοιράστηκαν τις τραγικές εμπειρίες θανάτων μελών των οικογενειών τους σε τροχαία – χωρίς δική τους υπαιτιότητα – προκαλώντας τη συγκίνηση των Βουλευτών, δύο εκ των οποίων έχουν, επίσης, θρηνήσει την – ανυπαίτια – απώλεια δικών τους ανθρώπων στην άσφαλτο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της μαθήτριας Γ. Παπαγρηγοράκη, η οποία αναφέρθηκεστον άδικο χαμό του πατέρα της, κατά την παιδική της ηλικία, και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με τη μητέρα και την αδερφή της, εστιάζοντας στην παντελή έλλειψη στήριξης από το κράτος και ζητώντας από τους Βουλευτές να αγκαλιάσουν κάθε οικογένεια που βιώνει αυτήν την τραγωδία και να δείξουν αγάπη και ενδιαφέρον.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι “ηπολιτεία πρέπει να λαμβάνει μέριμνα για τη στήριξη των  συγκεκριμένων οικογενειών, καθώς χάνουν τον προστάτηκαι τον οικονομικό στυλοβάτη τους”.

Στη συνέχεια, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις όλων,ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα προτείνει τη δημιουργία ομάδας ειδικών σε κάθε νομό, που θα παράσχουν ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο κ. Κέλλας δήλωσε ότι, στις 20 Μαρτίου, αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα βρίσκεται στα Χανιά, προκειμένου να παραστεί στον 5ο Διεθνή Μαθητικό – Φοιτητικό Διαγωνισμό για την Οδική Ασφάλεια, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, οι Δήμοι του Νομού Χανίων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων και άλλοι φορείς των Χανίων.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ: https://youtu.be/mtZmxaZ_ktw

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!