Διάλεξη για τα διατλαντικά εμπορικά δίκτυα

depositphotos 79800082 stock photo workshop at university lecture hall
milonas 728x120

Διάλεξη του Νίκου Πουλόπουλου με θέμα «Διατλαντικά Εμπορικά Δίκτυα και το Παλίμψηστο της Ελληνικής Μετανάστευσης στην Αμερική τον 19ο αιώνα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13/11/2019 και ώρα 18:30, στην αιθ. πολυμέσων του τμήματος ΙΑΚΑ, 6ος ορ.
Η παρούσα διάλεξη πραγματεύεται και επιχειρεί να χαρτογραφήσει αυτήν την πρώϊμη ιστορία της ελληνικής διασποράς στην Αμερική και προτείνει ένα εξελικτικό αφηγηματικό μοντέλο για να ερμηνεύσει τη βαθμιαία συνύπαρξη των Ελλήνων της διασποράς της Αμερικής του 19ου αιώνα με τους πρώτους μετανάστες του 20ου. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως χάρη στην εμβληματική προσωπικότητα και αποτελεσματική συνεισφορά μιας ηγετικής μορφής σε κάθε μία από αυτές τις πρώτες ελληνικές κοινότητες του Νέου Κόσμου, τον ‘Ηomo Αuctor’.
Ο Νίκος Πουλόπουλος τελείωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στην κλασσική φιλολογία και αρχαιολογία στο UC Berkeley της Καλιφόρνιας και τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές, ως υπότροφος, στο πανεπιστήμιο Harvard. Έχει διδάξει στο Harvard, στο πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, και τα τελευταία 8 χρόνια διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο τμήμα ιστορίας του πανεπιστημίου του Missouri-St. Louis. Το 2017, έλαβε την υποτροφία για την ελληνική διασπορά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Στις αρχές του 2020 θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του Transnational Fighters: Greek-Americans in the Great Wars.

error: Content is protected !!