Εικόνα εγκατάλειψης στον Ξηρόκαμπο Ν. Ιωνίας καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου [εικόνες]

IMG 1483
milonas 728x120

Εικόνα εγκατάλειψης στην περιοχή του Ξηράκομαπου Νέας Ιωνίας καταγγέλει με ερώτησή της στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

κ. Πρόεδρε,

Τραγική είναι η εικόνα της εγκατάλειψης της συνοικίας των Εργατικών Πολυκατοικιών στον Ξηρόκαμπο της Ν. Ιωνίας Βόλου από τη δημοτική αρχή Βόλου. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Το σκηνικό της άσχημης κατάστασης που επικρατεί συνθέτουν οι εγκαταλελειμμένοι κοινόχρηστοι χώροι και χώροι πρασίνου, η συσσώρευση απορριμμάτων, η έλλειψη συντήρησης των κοινόχρηστων υποδομών, οι σωροί κλαδιών, τα καταστραμμένα φρεάτια και τα σπασμένα ρολόγια της ΔΕΥΑΜΒ που διαρρέουν.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα αποτελούν οι κεντρικές αποχετεύσεις με τις οποίες συνδέονται οι πολυκατοικίες και διαπερνούν τους κοινόχρηστους χώρους. Οι διαρροές, τα ανοιχτά φρεάτια και σε πολλές περιπτώσεις η υπερχείλιση λυμάτων συνιστούν υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της συνοικίας. 

Στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων προς τη ΔΕΥΑΜΒ για συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων αποχέτευσης, η υπηρεσία αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση, ισχυριζόμενη ότι δήθεν δεν ανήκουν στο δίκτυό της και στην ευθύνη της, αναγκάζοντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να πληρώνουν από τη τσέπη τους πολλά χρήματα για την απόφραξή τους.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου είναι τεράστιες και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί εδώ και χρόνια στο Βόλο, στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της λεγόμενης «βιώσιμης αστικής ανάπλασης», που βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα έργα για τον εξωραϊσμό του επιχειρηματικού κέντρου της πόλης ενώ παράλληλα υποβαθμίζει το αστικό περιβάλλον στις λαϊκές συνοικίες. 

Ερωτάται η δημοτική αρχή:

  • Τι μέτρα θα πάρει για τη συντήρηση των υποδομών και του πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους της συνοικίας του Ξηρόκαμπου; 
  • Τι θα κάνει για την ανακατασκευή και τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης, που διέρχεται στους κοινόχρηστους χώρους ανάμεσα από τα κτιριακά συγκροτήματα των εργατικών πολυκατοικιών; 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ντακούμης Βασίλειος

Ριζόπουλος Απόστολος

Τσαλούχας Θεόδωρος

 

error: Content is protected !!