ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θύμα τηλεφωνικής απάτης βενζινοπώλης στον Βόλο

1100 19536a61 131d 495c a2c4 c9ccb6e2576c
milonas 728x120

Θύμα τηλεφωνικής εξαπάτησης έπεσε Βολιώτης πρατηριούχος υγρών καυσίμων. Το περιστατικό συνέβη προχτές και εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 62χρονος κάλεσε στο πρατήριο υγρών καυσίμων, μίλησε με την νεαρή υπάλληλο και προφασιζόμενος την αγορά ενός τόνου πετρελαίου θέρμανσης κι αφού μίλησε και με τον πρατηριούχο, κανόνισαν να καταθέσει ο δράστης χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του βενζινοπώλη.

Ωστόσο σε μετέπειτα επικοινωνία ο δράστης έπεισε τον πρατηριούχο, με την πρόφαση ότι του κατέθεσε μεγαλύτερο ποσό από αυτό που είχαν συνεννοηθεί, να του επιστρέψει ο πρατηριούχος το ποσό, καταθέτοντας  6.300 ευρώ σε λογαριασμό της 42χρονης συνεργού του 62χρονου.

Ο 62χρονος με τη μεσολάβηση 46χρονου συνερού του και σε συνεννόηση με την 42χρονη μετέφερε τα χρήματα σε λογαριασμό 34χρονης.

Όταν ο βολιώτης επαγγελματίας, αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη ενημέρωσε  την Αστυνομία κι άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διερεύνησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του λογαριασμού στον οποίο κατέληξαν τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί, μετά από επιχείρηση συνέλαβαν την 42χρονη και τον 46χρονο στο Αγρίνιο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των άλλων δύο συνεργών τους, του 62χρονου και της 34χρονης από την Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν οι συλληφθέντες οδηγηθούν χθες στον Εισαγγελέα, τα χρήματα που είχαν αποσπάσει από τον πρατηριούχο είχαν επιστραφεί στον λογαριασμό του με τη σημείωση «Συγνώμη».

Ο βενζινοπώλης δεν θέλησε την ποινική δίωξη των δραστών, ωστόσο το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα και οι δράστες θα οδηγηθούν σε ρητή δικάσιμο.

 

 

πηγη

error: Content is protected !!