Ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

73225288 490793945126264 76254726273892352 n 1024x480
milonas 728x120

Υπογράφτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου το σύμφωνο ίδρυσης του Ινστιτούτου Κομφουκιος ανάμεσα στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη και την πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα κυρίας Zhang Qiyue παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κίνας κ. Xi Zinping.

Το Ινστιτούτο Κομφουκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε μετά απο διετή προσπάθεια, σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics του Πεκίνου.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γίνεται το τρίτο ίδρυμα στη χώρα, στο οποίο θα λειτουργήσει το ινστιτούτο, το οποίο προτείνεται να χωροθετηθεί στο κτίριο Τσικρίκη. Τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης θα επιβλέψει κλιμάκιο από το Πανεπιστήμιο CUFE (Central University of Finance and Economics) της Κίνας, που θα επισκεφθεί για τον λόγο αυτό τον Βόλο την επόμενη εβδομάδα.

Το ινστιτούτο «Κομφούκιος» σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις του Π.Θ. μαθήματα κινεζικής γλώσσας, θα υλοποιεί προγράμματα ανταλλαγών και επισκέψεων φοιτητών και καθηγητών και θα διοργανώνει δράσεις διαπολιτισμικής συνεργασίας. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί και ως κέντρο διαμεσολάβησης ανάμεσα σε ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν συνεργασία.

Το Ινστιτούτο Κομφουκιος θα ενισχύσει τις Ακαδημαϊκές, Πολιτιστικές και Ερευνητικές συνεργασίες με την Κίνα, καθώς και με όλο το διεθνές Δίκτυο των 500 Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων που διαθέτουν Ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο.

error: Content is protected !!