Ανυπόστατες οι φήμες για την έλευση προσφυγόπουλων στη Βερδικούσια

prosfyges 780x405
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Ανύπαρκτο τελικά αποδεικνύεται το ζήτημα περί έλευσης δεκάδων προσφυγόπουλων στην περιοχή της Βερδικούσιας.

Η πληροφορία διακινήθηκε σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αργά σήμερα το μεσημέρι από παράγοντα της πόλης, ο οποίος προφανώς δεν εξέτασε επαρκώς την αξιοπιστία της πηγής του, με αποτέλεσμα να προκληθεί επί ματαίω αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Η μυστικότητα εξάλλου, με την οποία κινείται η κυβέρνηση στο θέμα της μεταφοράς προσφύγων σε διάφορες περιοχές, έκανε την είδηση πιστευτή από πολλούς, αλλά τελικώς απεδείχθη ψευδής.

Για το θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας ο οποίος εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Μετά από σημερινά δημοσιεύματα για τη φιλοξενία προσφύγων στη Βερδικούσια, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής επιχείρησης που εδρεύει στη Βερδικούσια Ελασσόνας και έχει μισθώσει το δημοτικό ξενώνα στην ορεινή κοινότητα, ζητώντας να τον ενημερώσει για τυχόν φιλοξενία προσφύγων ή μεταναστών.

Ο κ. Γάτσας σχολιάζοντας τα παραπάνω δημοσιεύματα δήλωσε: “Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με διαβεβαίωσε ότι καμία σύμβαση δεν έχει υπογραφεί για τον ξενώνα της Βερδικούσιας και κανένα ενδιαφέρον δεν έχει δείξει η επιχείρηση για την ενοικίαση δωματίων σε πρόσφυγες ή μετανάστες. Συμπλήρωσε δε ότι αν υπήρχε τέτοιο ενδιαφέρον θα ενημέρωνε πρώτα τη Δημοτική Αρχή και θα ζητούσε τη γνώμη του συμβουλίου της κοινότητας. Κατά συνέπεια, είναι παντελώς ανυπόστατα τα σχετικά δημοσιεύματα και εσφαλμένως δημιουργείται η εντύπωση ότι, χωρίς να ενημερωθούν προηγουμένως οι τοπικές κοινωνίες, ξενοδοχεία στο Δήμο Ελασσόνας θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή μετανάστες.»

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!