ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κλειστά όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο νότιο Ιράκ λόγω διαδηλώσεων

2766341
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 12:17

Κλειστά ήταν σήμερα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στο νότιο Ιράκ, εξαιτίας της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη γενική απεργία που έχει ξεσπάσει στη χώρα το τελευταίο διάστημα.  

Παρά τις εκκλήσεις των ιρακινών αρχών για «επιστροφή στην κανονικότητα» και τους νέους θανάτους των τελευταίων ημερών, οι διαδηλωτές εξακολουθούν να ζητούν την ανανέωση του συστήματος διακυβέρνησης και της πολιτικής τάξης σε μια χώρα που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου, αλλά είναι και μία από τις πλέον διεφθαρμένες χώρες, παγκοσμίως.

Από την 1η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί επισήμως 319 άνθρωποι στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια, ενώ από τα τέλη του μήνα η διαμαρτυρία έχει μετατραπεί στο νότιο Ιράκ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, σε μαζικό κίνημα πολιτικής ανυπακοής.

Στην πόλη Χίλα τα σχολεία δεν άνοιξαν διότι οι καθηγητές δεν πήγαν, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν περιορίσει το ωράριο λειτουργίας τους.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία και στις δύο πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξέγερσης, τη Νασιρίγια και την Ντιουανίγια.

Στην Βαγδάτη νεαροί διαδηλωτές έρχονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις ασφαλείας στους εμπορικούς δρόμους, γύρω από την πλατεία Ταχρίρ.

Εξάλλου οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αρχίσει και πάλι να αποκλείουν δρόμους με τσιμεντόλιθους, τους οποίους είχαν απομακρύνουν οι διαδηλωτές.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 12:18

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!