ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες συνεργασίες στη Γερμανία με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές για τον Δήμαρχο Ελασσόνας

1 gatsas germania 780x405

Στο Erding της Γερμανίας για την 9η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχε την ευκαιρία να μεταβεί ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Στις εργασίες της συνδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν πολλοί Έλληνες και Γερμανοί αυτοδιοικητικοί, έγινε ανταλλαγή απόψεων και σχεδιασμός κοινών δράσεων.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με Γερμανούς αυτοδιοικητικούς και πολλούς Έλληνες δημάρχους, μεταξύ άλλων το Δήμαρχο του Erding Max Gotz και τους δημάρχους Κατερίνης Κ. Κουκουδήμο, Τεμπών  Γ. Μανώλη, Νάουσας Ν. Καρανικόλα.

Νέες συνεργασίες στη Γερμανία με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές για τον Δήμαρχο Ελασσόνας

Ο κ. Γάτσας συμμετείχε στις συνεδρίες για τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. για τους δήμους, την προώθηση της απασχόλησης στις τοπικές κοινωνίες και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην αυτοδιοίκηση.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν το διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων στις δύο χώρες, το διαφορετικό επίπεδο αυτονομίας της αυτοδιοίκησης και οι διαφορετικές αφετηρίες για την επίτευξη κοινών στόχων. Ωστόσο, στο σύνολό τους οι αυτοδιοικητικοί εξέφρασαν την πίστη τους στο κοινό όραμα της ενωμένης Ευρώπης, στη σκιά της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Νέες συνεργασίες στη Γερμανία με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές για τον Δήμαρχο Ελασσόνας

Για τη συμμετοχή του στην συνδιάσκεψη ο δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο συνέδριο ανταλλαγής απόψεων και ιδεών. Η συνδιάσκεψη με τους Γερμανούς συναδέλφους αποτελεί τη βάση της συνεργασίας μας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στους τομείς του αγροτουρισμού, της προώθησης αγροτικών προϊόντων και της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο της ελληνικής αποστολής Δημήτρη Μπουτάση για το συντονισμό του φόρουμ συνεργασίας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους Γερμανούς δημάρχους ε.τ. Heinz Winkler και Henry Heller για την προώθηση της συνεργασίας του Δήμου Ελασσόνας με τους δήμους Halach και Hofstetten. Με γνώμονα πάντα την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, θα μεταφέρουμε τις καλές πρακτικές που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης της Γερμανίας στους παραγωγούς και τους οικονομικούς φορείς της περιοχής μας».

Νέες συνεργασίες στη Γερμανία με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές για τον Δήμαρχο ΕλασσόναςΝέες συνεργασίες στη Γερμανία με καινοτόμες ιδέες και πρακτικές για τον Δήμαρχο Ελασσόνας

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!