Ο Μακρόν συγκάλεσε αιφνιδίως συνάντηση με Βούτσιτς και Θάτσι

2766463
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 15:44

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε αιφνιδίως την Τρίτη τους προέδρους της Σερβίας και του Κοσόβου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Χάσιμ Θάτσι να συναντηθούν από κοινού μαζί του, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Οι πρόεδροι Βούτσιτς και Θάτσι βρίσκονται από την Κυριακή στο Παρίσι, όπου παρέστησαν στις εκδηλώσεις για τον τερματισμό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η RTS αναφέρει, επικαλούμενη σερβικές διπλωματικές πηγές, ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς έλαβε την πρόσκληση από τον Εμανουέλ Μακρόν ενώ συμμετείχε στις εργασίες του δεύτερου φόρουμ για την ειρήνη που διεξάγεται στο Παρίσι και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εκδήλωση για να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς και κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το ζήτημα του Κοσόβου. Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συμμετάσχει ενεργά στην επίλυση του ζητήματος. Πριν από την συνάντηση με τον Βούτσιτς, ο Μακρόν είχε τη Δευτέρα συνομιλίες και με τον πρόεδρο του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 15:44

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!