ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Γράμμα στον Θεό» – Θεατρική παράσταση από τους δικηγόρους του Βόλου

24 Φ1 e1544013380755
banner
milonas 728x90 1

Η ‘Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων – ΑΘΕΜΙΤΟΣ’ παρουσιάζει την παράσταση «Γράμμα στον Θεό», στο Κινηματοθέατρο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ, από 13 έως και 16 Νοεμβρίου, ώρα 9.15 μ.μ.

  Το έργο είναι βασισμένο σε κείμενο του Ερίκ-Εμάνουελ Σμιτ ‘Ο Όσκαρ και η Ρόζ κυρία’.

Ο Ερίκ Εμμανουέλ Σμιτ (γεν.1960) είναι κορυφαίος Γάλλος θεατρικός συγγραφέας, με σπουδές στη φιλοσοφία και με πανεπιστημιακή καριέρα και σήμερα ζει στις Βρυξέλλες. Γιός μποξέρ και μιας πρωταθλήτριας στίβου, πνευματικό παιδί του Μπέρναρντ Σω, αυτοχαρακτηρίζεται «τεμπέλης», αλλά και «ρέμπελος», «αριστερός», «έτοιμος πάντα να διαφωνήσει», «αρνητής των έτοιμων ιδεών» και συχνά, «βίαιος». Έγινε γνωστός στο θέατρο το 1993, με το έργο του «Ο επισκέπτης», που αναπαριστά μια συνάντηση, ανάμεσα στο Φρόιντ και –πιθανόν- το Θεό. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 35 γλώσσες και έχουν ανέβει στις σκηνές σαράντα τουλάχιστον χωρών. 

  Η εκπληκτικής ζωντάνιας πένα του συγγραφέα, αποδίδει τη συγκινητική ιστορία ενός παιδιού, του δεκάχρονου Όσκαρ, που βρίσκεται στο νοσοκομείο και τη σχέση που αναπτύσσει με την εθελόντρια (γιαγιά Ρόουζ, όπως την αποκαλεί, από τη ρόζ στολή που φορούν οι κυρίες αυτές) η οποία του κρατά συντροφιά.

  Η ‘ρόζ Κυρία’ εμπνέεται διάφορες ιστορίες για να αποσπά το παιδί από δύσκολες σκέψεις κι οι δύο τους κάνουν ένα ταξίδι ολόκληρης ζωής, εντός ολίγων ημερών.

  Έτσι ο μικρός Όσκαρ, γίνεται έφηβος, νέος, ερωτεύεται, τσακώνεται, παντρεύεται, αναζητεί, προβληματίζεται, απελπίζεται, ανακαλύπτει και λυτρώνεται… μέσα σε δέκα μέρες.

  Τόσο αυτός όσο και η ‘γιαγιά Ρόουζ’ αναζητούν και βρίσκουν τον Θεό «-Και τι να Του γράψω;» «-Όλα αυτά που σκέφτεσαι και δεν τα λες σε κανένα. Αυτά που δεν μπορείς να βγάλεις από μέσα σου και μένουν καιρό και σαπίζουν. Και γίνεσαι ένας σκουπιδοτενεκές γεμάτος παλιές σκέψεις, που δεν κάνουν χώρο νάρθουν άλλες σκέψεις, καλύτερες…»

  Σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Κοσμάς. Φωτισμοί – ήχος : Πάρις Ζήκος Zk Recording Studio

  Ερμηνεύουν : Αλέξανδρος Κοσμάς, Μαρία Καργαδούρη και οι μικροί Ιωάννα Κάπρι και Γιώργος Πολύζος.

  Η παράσταση βρίσκεται υπό την αιγίδα και την αρωγή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. 

Διάρκεια 90΄ (με διάλλειμα 10΄) και με συνδρομή 5 ευρώ. 

(κρατήσεις θέσεων 6974-059-270 –ώρες 11-2 μ.μ., 24210-32818 : 7 – 9 μ.μ.)

error: Content is protected !!