Εκδήλωση της αντιπολεμικής κίνησης Λάρισας για την εισβολή στη Συρία και τις εξελίξεις στη Μεσόγειο

SYRIA 735x459
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

«Η Εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και ο ρόλος των βάσεων της χώρας μας» είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας την Παρασκευή 15/11 στις 7,30 μ.μ. στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας Παπακυριαζή 44 με Ομιλητή τον δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη, Πρόεδρο της Αγωνιστικής Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων, μέλος του Πανελλαδικού  Αντιπολεμικού  Κινηματικού Συντονισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: “Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική της υποταγής στον Ευρωατλαντισμό που υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας.

Η επίσκεψη Πομπέο και η ανανέωση-επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”   μεταξύ Ελλάδας– ΗΠΑ, προβλέπουν νέες ΑμερικανοΝατοϊκές  βάσεις και στην πόλη μας. Ήδη μπήκαν σε άμεση εφαρμογή τα έργα κατασκευής νέων εγκαταστάσεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης όπου θα φιλοξενηθούν μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται (4/11 μέχρι 15/11 ) η Στρατιωτική άσκηση της Ε.Ε.<> για την αντιμετώπιση κρίσεων. Στο γειτονικό Στεφανοβίκειο σταθμεύουν αμερικανικά Apache, Chinook και BlackHawk. Οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης και των κομμάτων του Ευρωατλαντικού τόξου, πως οι βάσεις και τέτοιου είδους συμφωνίες είναι προς όφελος της χώρας μας γιατί την θωρακίζουν έναντι της Τουρκίας και παράλληλα εξασφαλίζουν την ασφάλεια στην περιοχή μας, είναι αβάσιμοι  και ανιστόρητοι. Οι εργαζόμενοι από την τραγωδία της Κύπρου αλλά και την πρόσφατη των Κούρδων, έχουν  βγάλει τα συμπεράσματά τους για το πώς χρησιμοποιούνται “συμμαχίες” που γίνονται στο όνομα των “εθνικών συμφερόντων”. Η εμπλοκή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  των ΗΠΑ- Ε.Ε. με τη διατήρηση και επέκταση των βάσεων   αυξάνουν την αστάθεια στην περιοχή μας. Η εγκατάσταση  βάσεων στην 110 ΠΜ, μετατρέπει την πόλη μας σε ορμητήριο θανάτου για τους γειτονικούς λαούς αλλά και στόχο σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα σε ΗΠΑ – Ε.Ε. με Ρωσία,  Ιράν κτλ. Η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου: “Πολεμήσαμε στο πλάι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον” μας  ανησυχεί ιδιαίτερα. Πολύ περισσότερο αν αυτή την συνδέσουμε με τη δήλωση του εκπροσώπου του Ιρανικού στρατού <>

Ως Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισαςσυνεχίζουμε τον αγώνα μας με ποικίλες μορφές και στα πλαίσια αυτά διοργανώνουμε συζήτηση με θέμα: «Η Εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και ο ρόλος των βάσεων της χώρας μας» ώστε να ενημερωθεί ο λαός της Λάρισας και να αποκαλύψουμε τους επικίνδυνους Αμερικανο -Νατοϊκούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/11 στις 7,30 μ.μ. στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας Παπακυριαζή 44 με Ομιλητή τον δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη, Πρόεδρο της Αγωνιστικής Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων, μέλος του Πανελλαδικού  Αντιπολεμικού  Κινηματικού Συντονισμού (Π.Α.Κ.Σ.).

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας  αγωνίζεται για:

Την άμεση απομάκρυνση των ΑμερικανοΝατοϊκών βάσεων και των drones από τη Λάρισα και τη χώρα, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό.

Να καταγγελθεί άμεσα η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ».

Να σταματήσει να αποτελεί ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων που διαλύουν κράτη και στέλνουν στην προσφυγιά ολόκληρους λαούς.”

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!