«Τα τσίπουρα στον Βόλο» του Αλέξανδρου Ψυχούλη έρχονται στον φυσικό τους χώρο!

The Twist Residence 918 Grandrose Avenue Oxnard CA 93035 1
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1
Οι εκδόσεις νήσος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Ψυχούλη, «Τα τσίπουρα στον Βόλο» .
 
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 8.00μ.μ.
 
Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτηρίου Τσικρίκη (1ος όροφος),
Γαμβέτα 6 και Ιάσονος, Βόλος
Ομιλητές:
Χρύσα Δραντάκη, Ιστορικός Τέχνης
Ιωάννα Λαλιώτου, Ανθρωπολόγος
Θάνος Σταθόπουλος, Συγγραφέας
Ελένη Ψυχούλη, Συντάκτρια γαστρονομίας
Αλέξανδρος Ψυχούλης, Εικαστικός-Συγγραφέας
Είσοδος ελεύθερη.

 
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


Το εγχειρίδιο απευθύνεται στον «ξένο», σ’ αυτόν που φτάνει στην πόλη του Βόλου, όχι απλά για να πιει τσίπουρα, αλλά για να φτάσει πίνοντας, τσιμπώντας και συζητώντας στην κατάσταση της συλλογικής πληρότητας, του συντονισμού, της ομοψυχίας, στη γλυκιά αίσθηση της χαμηλής αιώρησης και στην ψευδαίσθηση ότι η ζωή είναι εξαιρετικά απλή.
Στον ντόπιο το κείμενο θα προσφέρει την απαιτούμενη απόσταση για να κατανοήσει καλύτερα αυτό το «οικείο» που τον συναρπάζει, καθώς εξετάζει μία μία τις παραμέτρους που συνθετικά απαιτούνται για να αποκτήσει η τσιπουροσυνεύρεση τα χαρακτηριστικά μιας εμπειρίας που δεν βλέπουμε την ώρα να ξαναζήσουμε.
Το σωστό μαγαζί με το καλό χύμα τσίπουρο, το πως καθόμαστε, το μέγεθος της παρέας, το τσούγκρισμα, το μενού, ο χαρακτήρας του σερβιτόρου, η συζήτηση, ο τόπος, η ώρα και κυρίως ο ρυθμός είναι παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα. Μικρές λεπτομέρειες αλλάζουν δραματικά την εξέλιξη μιας συνάντησης για τσίπουρα.  Αν κάτι δεν λειτουργήσει όπως πρέπει αυτό που θα ζήσεις θα είναι απλώς μια καλούτσικη κατάσταση και όχι η ποθητή υπερβ
ατική εμπειρία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στο Βόλο το 1966.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Παναγιώτη Τέτση. Σήμερα είναι καθηγητής Τέχνης και Τεχνολογίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2017 διευθύνει το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο « Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός, σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές πρακτικές για την παραγωγή της καθημερινής ζωής »

Το εικαστικό του έργο αποτελείται από διαδραστικές ή μη εγκαταστάσεις στο χώρο , ζωγραφική, γλυπτική και animation. Έχει πραγματοποιήσει 25 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 1997 του απονέμεται το βραβείο Benesse για το έργο του Black Box με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 47η  Biennale της Βενετίας
error: Content is protected !!