Βόλος: Εθελοντική αιμοδοσία δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων

collage 5 1024x480
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώθηκε σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου από το Δικηγορικό Σύλλογο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Βόλου. Το αίμα που θα συγκεντρωθεί προορίζεται για την τράπεζα αίματος που διατηρούν οι δύο Σύλλογοι και καλύπτει τις ανάγκες των μελών, ενώ σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις διατίθεται για όποιον το έχει ανάγκη.

KENT728X100 1

Όπως εξήγησε η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, Γιάννα Παπαδημητρίου, επειδή πολλοί δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα μπορούσαν να συνδράμουν σήμερα στην αιμοδοσία συμμετέχουν και συγγενείς πρώτου βαθμού των υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, τόνισε ότι η τράπεζα αίματος «Θέμις Ζωή» λειτουργεί από το 2015, ως απόρροια της συνεργασίας του ΔΣΒ με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου. Όπως είπε, συνήθως γίνεται εθελοντική αιμοδοσία μια φορά το χρόνο, αλλά γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί και μια δεύτερη «χειμερινή» αιμοδοσία, τέτοια εποχή.

Επιπλέον επισήμανε ότι πρόσφατα τοποθετήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου ο αυτόματος απινιδωτής, αφού προηγήθηκε εκπαίδευση στη χρήση του δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων.
«Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί με σεμινάρια εκπαίδευσης για παροχή πρώτων βοηθειών, σε δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, ενώ στον προγραμματισμό μας είναι να υπάρχουν συνέργειες για άλλα ζητήματα του χώρου της υγείας, ενδεχόμενα για δωρεά οργάνων», δήλωσε ο πρόεδρος των δικηγόρων.

error: Content is protected !!