Αφαιρέθηκε από το Twitter η είδηση περί απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Χονγκ Κονγκ

2767648
banner
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 11:00

Αφαιρέθηκε η πληροφορία που είχε αναρτήσει νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter η κινεζική εφημερίδα Global Times, ότι η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ επρόκειτο να επιβάλει το σαββατοκύριακο απαγόρευση της κυκλοφορίας. Η εφημερίδα αυτή ανήκει στην επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, τη Λαϊκή Ημερησία.

Η σχετική ανάρτηση είχε γίνει στις 09:16 ώρα Ελλάδος και η εφημερίδα επικαλούνταν μη κατονομαζόμενες πηγές.

 Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ έχουν γίνει ιδιαίτερα βίαιες τις τελευταίες ημέρες.

Η πρώην βρετανική αποικία παραμένει σε παράλυση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα από τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές, τους οποίους η αστυνομία κατηγόρησε ότι έριξαν βέλη εναντίον της, οι οποίοι έχουν κλείσει δρόμους και εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες διαδηλώσεων το κίνημα διαμαρτυρίας υιοθέτησε αυτή την εβδομάδα νέα τακτική, τη λεγόμενη «γενικευμένη κινητοποίηση». Συνίσταται στην αύξηση των δράσεων μικρής έκτασης, τις οποίες διεξάγουν μικρές ομάδες, κυρίως φοιτητών, με στόχο να εξαντλήσουν την αστυνομία.

Σχολεία και πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά σήμερα και τα νοσοκομεία ανέβαλαν τις μη επείγουσες επεμβάσεις. Πολλά καταστήματα επίσης δεν άνοιξαν.

Εξάλλου η αστυνομία έκανε σήμερα το πρωί χρήση δακρυγόνων κοντά στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ όπου είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 11:01

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!