Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» – Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο – βίντεο)

deipno sthev 9
banner
milonas 728x90 1

Με το βλέμμα στραμμένο στις επενδύσεις πραγματοποιήθηκε το δείπνο του ΣΘΕΒ στο ξενοδοχείο Imperial το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρισα.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας του κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπροέδρου του ΣΕΒ κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου και προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει εδώ και τώρα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται στο θεσμικό πλαίσιο ώστε η χώρα να κάνει βήματα μπροστά, ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε πως «Επικρατεί επιτέλους η κοινή λογική, μπήκε τέλος στον παραλογισμό που δημιουργούσε ένα διάχυτο κλίμα ανασφάλειας τόσο για εμάς, όσο και για όσους σκέφτονταν ενδεχομένως να επενδύσουν στη χώρα μας», ενώ ο κ. Νταβέλης εξέφρασε την πεποίθηση πως η περιφερειακή ανάπτυξη θα αποτελέσει βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συζήτηση με τον Υπουργό την οποία διηύθυνε ο δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Πολύζος.

Η Λάρισα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα

Για τη Λάρισα ως πιο φιλική πόλη στην επιχειρηματικότητα έκανε λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην παρουσία του στο δείπνο του ΣΘΕΒ στη Λάρισα.

Ειδικότερα, σε έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα, η πόλη μας ήταν κατά μέσο όρο πρώτη (έχοντας την 1η και 2η θέση στους περισσότερους δείκτες).

Για τις επενδύσεις

Την ανάγκη να φτιαχτεί ένα περιβάλλον ώστε όποιος επενδύσει στην Ελλάδα να έχει κέρδος επεσήμανε ο Υπουργός.

Για τη θέση της Ελλάδας

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε ειδική μνεία στα «σκαμπανεβάσματα» της θέσης της Ελλάδας όσον αφορά το ranking της Παγκόσμιας Τράπεζας

Το προσφυγικό

Σε δηλώσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εισερχόμενος σε ξενοδοχείο της Λάρισας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης, επιχειρηματικό δείπνο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «κανένας μας δεν αισθάνεται ευχάριστα από αυτή την αναγκαστική μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα. Όμως πρέπει όλοι μας να δείξομε αλληλεγγύη στα νησιά μας. Η επιλογή είναι ή θα πάρουμε από λίγους όλοι μας, για να μπορέσουν να βγάλουν το χειμώνα η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Κως ή θα πούμε εμείς ας καούν τα νησιά αυτά κι εμείς να μην έχουμε κανέναν. Δε νομίζω ότι ένας Έλληνας πατριώτης μπορεί στα αλήθεια να πει ας καούν τα νησιά. Κι επειδή δεν ακούσαμε από κανέναν άλλη λύση… αυτό γίνεται άπαξ, εκτάκτως και μόνον γιατί δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το νέο σύστημα απέλασης».

Θετικό επενδυτικό κλίμα

Για μεγάλη προσπάθεια κινητοποίησης του επιχειρηματικού κόσμου από την κυβέρνησης όσον αφορά τις επενδύσεις, ώστε να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα στη οικονομία μίλησε επιπροσθέτως ο κ. Γεωγιάδης. Δεν έλειψαν και οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο δείπνο παρευρέθηκε πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι), επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων.

Δείτε και φωτογραφίες:

Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)Γεωργιάδης στο δείπνο του ΣΘΕΒ: «Η Λάρισα είναι η πιο επιχειρηματικά φιλική πόλη στην Ελλάδα» - Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση (φωτο - βίντεο)

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!