ΕΛΜΕ Λάρισας: Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο

polytexneio
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καλεί τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τις πορείες, για να τιμήσουν τον αγώνα των φοιτητών του Νοέμβρη του 1973.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

46 χρόνια, μετά την εμβληματική εξέγερση του Πολυτεχνείου, το σύνθημα : «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», δείχνει το δρόμο για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες, για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία. Μας καλεί να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, για τη μόρφωση, την εργασία, την ειρήνη. Μας καλεί σε «ενότητα και αγώνα», για ένα ποιοτικό, δημόσιο σχολείο, που μάχεται ενάντια στην ανισότητα, τον αποκλεισμό και το ρατσισμό.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κλόνισε τη Χούντα της 21ης Απριλίου, που βύθισε την Ελλάδα σ’ ένα καθεστώς φόβου και ανελευθερίας, ένα καθεστώς που στηρίχθηκε σε καθημερινά εγκλήματα, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, λογοκρισία, στέρηση βασικών ελευθεριών κι έφερε την τραγωδία της Κύπρου. Το σύνθημα της εξέγερσης καθοδηγεί τους αγώνες μας, για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καλεί τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τις πορείες, για να τιμήσουν τον αγώνα των φοιτητών του Νοέμβρη του 1973. Θα καταθέσει στεφάνι στην εκδήλωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας, την Κυριακή 17-11-2019 και ώρα 18:00, στην πλατεία Νομαρχίας.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!