Τρεις διαδηλωτές νεκροί από δακρυγόνα και σφαίρες στη Βαγδάτη

2767669
banner
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 11:33

Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ άλλοι 35 τραυματίστηκαν, εν μέσω των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών που πραγματοποιούνται σήμερα από χιλιάδες Ιρακινούς στη Βαγδάτη.

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν κάνιστρο δακρυγόνου τον χτύπησε στο κεφάλι, ενώ άλλος ένας υπέκυψε στο νοσοκομείο από τραύματα που του προκάλεσε βομβίδα κρότου λάμψης.

Σύμφωνα ωστόσο με υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, και οι τρεις διαδηλωτές που σκοτώθηκαν σήμερα χτυπήθηκαν θανάσιμα από κάνιστρα δακρυγόνων, τα οποία οι δυνάμεις ασφαλείας εκτοξεύουν σε χαμηλό ύψος.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα δακρυγόνα που χρησιμοποιούν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών είναι στρατιωτικού τύπου και δέκα φορές πιο βαριά απ’ αυτά που χρησιμοποιούν άλλες χώρες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση πραγματικών πυρών, σφαιρών με επικάλυψη καουτσούκ και δακρυγόνων για να διαλύσουν εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, δήλωσε εικονολήπτης του Reuters.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα ασφυξίας από τα δακρυγόνα ή τραύματα από σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Διαδηλωτές είπαν πως οι δυνάμεις ασφαλείας αύξησαν σήμερα το πρωί τη χρήση δακρυγόνων και σφαιρών με επικάλυψη καουτσούκ.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την 1η Οκτωβρίου από τα δακρυγόνα και τις σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών.

Η αναταραχή είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει η σημερινή κυβερνητική ελίτ αφότου ανέλαβε την εξουσία μετά την αμερικανική εισβολή και την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, το 2003.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 11:38

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!