«Κόντρες» πάνω στον… πάγο στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας – Αντιδράσεις για απ’ ευθείας ανάθεση στο Πάρκο των Ευχών

dimotiko symvoylio larisas2
banner
milonas 728x90 1

Το θέμα της απευθείας εκμίσθωσης του παγοδρομίου για το Πάρκο των Ευχών που ανοίγει τις πύλες του στις 6 Δεκεμβρίου, αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής να μην κάνει διαγωνισμό αλλά να πραγματοποιήσει ανάθεση, προκάλεσε την αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στην εισήγησή του ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Παναγιώτης Νταής, που έχει τρέξει εν τη γενέσει του το συγκεκριμένο project, απέδωσε αυτή την απόφαση στην έλλειψη χρόνου, αφού λόγω των εκλογών όπως εξήγησε, «πό τον Απρίλιο μέχρι και την εγκατάσταση του νέου Δ.Σ. και των αρμοδίων οργάνων υπήρχε ένα διάστημα που δε μπορούσαμε πάρα πολλά πράγματα.» Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι και για λόγους διαχωρισμού των ευθυνών, αποφασίστηκε να γίνει ξέχωρη διαδικασία με τις άλλες δραστηριότητες του λούνα παρκ.

Ο κ. Νταής είπε επίσης πως «μία μεταβατική περίοδος που η βούληση υπάρχει να φύγουν από το δήμο και να πάνε σε μία αναπτυξιακή εταιρεία την οποία ήδη έχουμε αρχίσει να επεξεργαζόμαστε και το νομικό της πλαίσιο και το καταστατικό της».

Από πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης ο κ. Θανάσης Μαμάκος έθεσε σειρά ερωτημάτων όπως για παράδειγμα ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής του συγκεκριμένου μισθωτή και αν λήφθηκαν προσφορές από περισσότερους ενδιαφερόμενους, ενώ εκτίμησε ότι η δημοτική αρχή είχε στη διάθεσή της τον απαιτούμενο χρόνο για να τρέξει τη διαδικασία του διαγωνισμού με τις προδιαγραφές που εκείνη εκτιμούσε.

Ο κ. Νταής σε ότι αφορά την επιλογή του επαγγελματία, εξήγησε ότι επιλέχθηκε καθώς ασχολείται αποκλειστικά με παγοδρόμια, “αυτή είναι η δουλειά του και γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι θα είναι ένας αξιόλογος να συνεργαστούμε μαζί του”. Σημείωσε δε, πως “είναι ο τρίτος διαφορετικός που συνεργαζόμαστε αυτά τα χρόνια”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων παρενέβη λέγοντας ότι “αυτή τη στιγμή αυτό που ζητείται με την ανάθεση είναι να πάμε στην καλύτερη και ποιοτικότερη λύση προκειμένου να έχουμε ασφάλεια. Ο χώρος και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα λούνα παρκ και τη συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι συγκεκριμένοι στη χώρα και είναι πολύ μικρός ο αριθμός. Είμαστε σε θέση και μπορούμε και πρέπει ο καθένας να ελέγξει – κι αυτό κάναμε – τι γίνεται με τον έναν, τι γίνεται με τον άλλον και που πάμε με μεγαλύτερη ασφάλεια, αυτό ήταν το κριτήριο”.

“Το 2017 είχε ψηφιστεί ο κανονισμός λειτουργίας του Πάρκου των Ευχών. Τον μνημονεύουμε με στην εισήγηση, αλλά τον παρακάμπτουμε εντελώς με τη συγκεκριμένη διαδικασία. Υπήρχε κατά την άποψή μας απεριόριστος χρόνος να γίνει η διαδικασία της δημοπρασίας με όλα αυτά τα στοιχεία που ο κ. Νταής ανέφερε για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας. Προλάβαμε να κάνουμε με τον ίδιο τρόπο το λούνα παρκ στο παζάρι, γιατί να μη το προλάβουμε τώρα” απάντησε ο κ. Μαμάκος, καταλήγοντας πως “χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος”.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ιδιαίτερη κουβέντα έγινε για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στο Πάρκο των Ευχών, με τον κ. Νταή να αναφέρεται πολλές φορές στις τοποθετήσεις τους και μάλιστα εκτενώς, στα όσα έχει μεριμνήσει για το θέμα η δημοτική αρχή, καυτηριάζοντας για μία ακόμη φορά όμως το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!