ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πήγα να καταθέσω στην Τουλουπάκη και εκεί μπερδεύτηκε η κουβέντα»

2768425


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, 12:31

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταθέτει στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης που διερευνά πιθανές μεθοδεύσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis ο Κωνσταντίνος Φρουζής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να είπε ότι πήγε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για δύο λόγους: «Πρώτον για να καταθέσω και δεύτερον για να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου». Ωστόσο, ο ίδιος στη συνέχεια ανέφερε: « Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει και ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα, σημαίνει “έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις”. Δεν “κολλάνε” τα γεγονότα. Έτσι εξέλαβα τη στάση Τουλουπάκη. Όλη η κουβέντα ήταν για να δώσω ονόματα πολιτικών» είπε ο Φρουζής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του παραδέχτηκε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis, ενώ την Πέμπτη φέρεται να αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό.

Σε άλλο σημείο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη ρωτάει τον Φρούζη «βλέπω σας χύθηκε ο καφές απ’ το φλιτζάνι, θα πάρετε λεφτά; Σας πιάνει η τροπολογία;», με τον ίδιο να απαντά: «Δεν ξέρω, θα ρωτήσω τον δικηγόρο μου».

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να ρωτήθηκε αν οργάνωσε δείπνο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απάντησε «ναι». Επίσης, ανέφερε ότι υπήρχε πρόγραμμα προώθησης για δημοσιογράφους (για εκπαιδευτικούς λόγους), αλλά ήταν μικρό το κονδύλι.

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραγκούνη: «Στις συναντήσεις με τους πολιτικούς ήσασταν μόνος με τον ΣΦΕΕ ή και με τον ανταγωνισμό ΠΕΦ;». Ο Φρούζης φέρεται να είπε ότι «πάντα στις συναντήσεις είμαστε περισσότεροι».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, 12:42

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!