ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την επέτειο του Πολυεχνείου

5c40b640cd3a18523d50e482
banner
milonas 728x90 1

«Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο εναντίον της ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας το Νοέμβριο του 1973, αποτελεί ένα αιματηρό όσο και μεγαλειώδες μάθημα Ελευθερίας και Δημοκρατίας το οποίο εξακολουθεί να εμπνέει τους Έλληνες 46 χρόνια μετά. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σφράγισε ανεξίτηλα τη νεώτερη Ιστορία της χώρας μας» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η τ. υφυπουργός και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία συνεχίζει:

«Το κυρίαρχο σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει διαχρονικά επίκαιρο και το ενωτικό πνεύμα της εξέγερσης αποτελεί φωτεινό φάρο και πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές Ελλήνων. Είναι η έμπρακτη απόδειξη του αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Τιμώντας την 17η Νοεμβρίου, λέμε «όχι» στο διχασμό της κοινωνίας και τασσόμαστε ενάντια σε λογικές ισοπέδωσης που προσπαθούν να μειώνουν και να απαξιώσουν τις διεκδικήσεις του λαού μας, ο οποίος απέδειξε πριν από 46 χρόνια ότι όταν είναι ενωμένος και θέλει να γίνει κυρίαρχος της μοίρας του, μπορεί να κερδίσει την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Εθνική Αξιοπρέπεια».

error: Content is protected !!