Βόλος: Κατάθεση στεφάνων φορέων για την επέτειο του Πολυτεχνείου [εικόνες]

20191115 120509 1024x768
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων, στην παραλία του Βόλου έκαναν σήμερα το μεσημέρι, εκπρόσωποι φορέων για να τιμήσουν την επέτειο εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Ειδικότερα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του Συλλόγου Δασκάλων και της ΕΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Βόλου και των Εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αποστόλης Μούσιος ανέφερε ότι το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό πολιτικό σύμβουλο και ζώσα ιστορική παρακαταθήκη του λαού και της νεολαίας μας. «Τα συνθήματα και τα οράματα της γενιάς του Πολυτεχνείου για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, είναι πάντα επίκαιρα και εξακολουθούν και εμπνέουν τους συνδικαλιστικούς και τους κοινωνικούς αγώνες. Το Πολυτεχνείο ζει για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, που θα χωράει όλα τα παιδιά, όλες τις γνώσεις, όλα τα όνειρά τους», τόνισε.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Μαρία Γιαννουλή, τόνισε ότι γιορτάζεται η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Μια εκδήλωση τιμής και μνήμης που εκπέμπει ένα διαχρονικό μήνυμα της ελευθερίας και της δημοκρατίας. «Τιμάμε τους αγωνιστές που πρόταξαν τα στήθη τους και πρόσφεραν τη ζωή τους και αυτοί εναντιώθηκαν σε ένα τυραννικό καθεστώς», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταλάβουμε κι εμείς πόσο βαρύ φορτίο κουβαλάμε και πρέπει ενωμένοι να διαφυλάξουμε αλώβητο το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Φίλιππος Κωνσταντινίδης είπε ότι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, σήμερα παρά ποτέ, είναι και ζητούμενα.
«Μετά από 10 χρόνια μνημονίων, οι αγώνες είναι μπροστά μας, κανένας δεν μπορεί να εφησυχάσει και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, όχι μόνο να τα θυμόμαστε, αλλά να τα κάνουμε καθημερινά πράξη», επισήμανε.

Τέλος, το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Στράτος Γαλιόπουλος, ανέφερε ότι το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό μέχρι σήμερα και επίκαιρο όσο ποτέ, σύμβολο αγώνα που εμπνέει και καθοδηγεί την πάλη μας ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, που επιχειρούν να ανατρέψουν όσα επιτεύχθηκαν.

 

 

πηγη

error: Content is protected !!