Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

1573996538 491 image
banner
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, 15:07

Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας

 

 

 

Με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, κορυφώνονται το απόγευμα οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πλήθος κόσμου τίμησε εφέτος την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσερχόμενος στο ιστορικό κτηριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό – Ισχυρά μέτρα ασφαλείας

Στις 15.00 μ.μ. έκλεισε ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» ενώ στις 16.00 μ.μ θα κλείσουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ ανάμεσα στο πλήθος θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα. Μέχρι στιγμής επικρατεί ηρεμία στην περιοχή του Πολυτεχνείου, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται εδώ και πολλή ώρα στη θέση της προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια αλλά και καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ή και άλλων κτηρίων.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει, επίσης, τη χρήση drones και ελικοπτέρου, ενώ ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και της ΑΣΟΕΕ.

 

 

Ακόμη, στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν αντιρατσιστικές οργανώσεις και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες λίγο μετά τις 14.00 μμ, ενώ στις 16.00 μμ η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη διασταύρωση της οδού Σταδίου και Αιόλου. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσει και το ΚΚΕ μαζί με την νεολαία του κόμματος στις 17.00 μμ στη Σταδίου.

«Ας δουλέψουμε σκληρά για να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία, να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα χέρια της νεότερης γενιάς και να αγωνιστούμε για τη στήριξή της», σημείωσε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.

«Το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινός φάρος, φωτίζοντας το δρόμο της νέα γενιάς των αγωνιστών. Δεν συμβιβάζεται, δεν υποκλίνεται, δεν συνθηκολογεί», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Σπύρος Χαλβατζής.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!