ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βιβλίο για ζωόφιλους παρουσίασε σε μαθητές ο Ν. Δεληγεώργης

76702488 723970418120522 6364154265719537664 o
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ¨Δεληγεώργεια 2019¨, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, ώρα 11 π.μ., η παρουσίαση του βιβλίου δια ζωόφιλους του Νικόλα Δεληγεώργη στα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ναού Αγ. Νικολάου
Ο Ιερέας του Ναού πατήρ Μιχαήλ Τσούτσας άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας ότι σύμφωνα με τις γραφές ο Θεός έφτιαξε πρώτα τα ζώα και μετά τον άνθρωπο για να τα περιποιέται και να τα προστατεύει. Κατόπιν ανάγνωσε αποσπάσματα του βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη.
Στη συνέχει μίλησαν οι εκπαιδευτικοί κ. Σοφία Τρικιώνη και η Μαρία – Ελένη Καντορλή και αναφέρθηκαν στο βιβλίο «Η Λουλού ένα θαυμάσιο σκυλάκι». Λένε ότι τα ζώα έχουν πολύ αναπτυγμένο το ένστικτο τους και μπορούν να διαισθάνονται πράγματα. Η Λουλού είναι η καλύτερη απόδειξη γι αυτό αφού δείχνει αμέσως να αντιλαμβάνεται σε ποιους ανθρώπους είναι συμπαθής και σε ποιους όχι.
Μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει τους ανθρώπους που τη θέλουν και πλησιάζει αυτούς και μόνο. Ενώ είναι διακριτική και αγνοεί τους υπόλοιπους. Ο Νίνο και η Φώφη το ζευγάρι που υιοθέτησε τη Λουλού που με τα εκφραστικά της μάτια μπόρεσε να μιλήσει στο ζευγάρι αυτό με αποτέλεσμα να της προσφέρουν ένα σπίτι.
Διαβάζοντας το βιβλίο προβληματιζόμαστε με το να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι. Το έχουμε μια ζωή και γίνεται μέρος της οικογένειας μας δείχνοντας στους υπολοίπους ότι με την αγάπη για τα σκυλάκια δεν πρέπει να υπάρχει προκατάληψη και αποστροφή.
Συμπέρασμα
Έχετε αγάπη και άδεια αγκαλιά, πάρτε ένα σκυλάκι , θα γίνει φίλος ,φύλακας και σύντροφος στα παιχνίδια σας. Να γίνει βίωμα στα νέα παιδιά ότι αυτά τα άκακα ζώα θέλουν την αγάπη και τη φροντίδα μας.
Η Σοφία Δεληγεώργη αναφέρθηκε σε κάποια περιστατικά από τη συμπεριφορά της Λουλού, που εντυπωσιάζουν για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσε με τους ανθρώπους.
Ο συγγραφέας του βιβλίου Νικόλας Δεληγεώργης αναφέρθηκε και αυτός στο θέμα της ζωοφιλίας, στη χρησιμότητα των οικόσιτων ζώων και δώρισε στα παιδιά των κατηχητικών το βιβλίο , με τη σύσταση να το διαβάσουν οι γονείς.

KEN 2
error: Content is protected !!