Το Κογκρέσο ζητάει άμεσα μέτρα για τις περιοχές που είναι εκτεθειμένες στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

2770603
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 09:30

KENT728X100 1

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ αναλαμβάνει δράση για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ποσοστό περίπου 60% μιας ομάδας περιοχών που έχουν υποστεί περιβαλλοντολογική μόλυνση στις ΗΠΑ έχουν δρομολογηθεί για την περιβαλλοντολογική τους αποκατάσταση, ενώ βρίσκονται σε γεωγραφικά τμήματα των ΗΠΑ που είναι ευαίσθητα απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού Κογκρέσου.

Το Γραφείο Κυβερνητικής Ευθύνης (GAO) εντόπισε ότι 945 από τις 1.571 περιοχές που έχουν ενταχθεί στην Εθνική Λίστα Άμεσης Προτεραιότητας (NPL) και οι οποίες έχουν τα κριτήρια για άμεση και ουσιαστική χρηματοδότηση (Superfund financing) βρίσκονται σε γεωγραφικά σημεία τα οποία αντιμετωπίζουν κίνδυνο, από ακραία καιρικά φαινόμενα ή φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, σφοδρές καταιγίδες, άνοδος της στάθμης της θάλασσας, δασικές πυρκαγιές).

Η πιθανή εκδήλωση των φαινομένων αυτών μπορεί να προκαλέσει καταστροφές, αλλά και μόλυνση του περιβάλλοντος με συνέπειες για την δημόσια υγεία.

Το GAO κάλεσε την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) η οποία επιβλέπει τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στην NPL να ενσωματώσει τις πληροφορίες που υπάρχουν για πιθανές επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, στις αξιολογήσεις περιβαλλοντολογικού κινδύνου, αλλά και να δράσει ανάλογα.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της EPA Άντριου Χουίλερ δήλωσε πως πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή συμβαίνει, αλλά διαφωνεί με την λογική ότι είναι μία κατάσταση ανάγκης που πρέπει να αντιμετωπιστεί με προτεραιότητα.

Ο βοηθός του, Πίτερ Ράιτ απέρριψε την αναφορά του GAO μέσω μιας ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες: “Η EPA πιστεύει ακράδαντα ότι οι διαδικασίες αξιολόγησης και οι πόροι του προγράμματος Superfund διασφαλίζουν ικανοποιητικά ότι οι κίνδυνοι και οι συνέπειες από ακραία καιρικά φαινόμενα αυξημένης έντασης, διάρκειας ή συχνότητας, αποτελούν αντικείμενο της αξιολόγησης αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων από τις περιοχές NPL που δεν εντάσσονται στην ευθύνη των ομοσπονδιακών αρχών.”

Η αναφορά του GAO καταρτίστηκε μετά από αίτημα των Δημοκρατικών που είναι μέλη του Κογκρέσου και το υπέβαλαν το 2017, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ, ενώ οι Δημοκρατικοί κάλεσαν χθες τον Χουίλερ να διαβάσει την αναφορά και να ακολουθήσει τις συστάσεις του GAO.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 09:30

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!