Η παράταξη Παπαδούλη για την δίωξη Στάχτου: Τραυματίζεται το εργασιακό κλίμα στον Δήμο Βόλου

παπαδουλης αποστολος
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με αφορμή την εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου κατά της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, θέλουμε η δημοτική παράταξη “Βόλος Ανατροπή – Δημιουργία” με επικεφαλής τον Απόστολο Παπαδούλη, επισημαίνει τα εξής:

KENT 2
  • Η συνδικαλιστική δράση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων, που επιδιώκει την προστασία των καλώς νοουμένων ελευθεριών και συμφερόντων τους.
  • Το δικαίωμα αυτό όταν καλύπτει αυθαιρεσίες είναι καταχρηστικό. Όταν όμως προασπίζεται την αξιοπρέπεια και φροντίζει για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων των εργαζομένων αποτελεί το καταφύγιο απέναντι στην αδιαφορία και σε αυταρχικές πρακτικές.
  • Το να σέρνεται στα δικαστήρια η εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων επειδή δημοσιοποίησε τις διαπιστώσεις της, όπως ήταν υποχρεωμένη να το κάνει, δεν τραυματίζει μόνον το εργασιακό κλίμα στον Δήμο Βόλου, περνάει ταυτόχρονα στην κοινωνία και το αρνητικό μήνυμα, ότι «…τις αντιθέσεις και τις διαφορές των μερών Δήμου – εργαζομένων τις λύνουμε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καταργούμε τον κοινωνικό διάλογο, κι όποιος κατάλαβε-κατάλαβε»
  • Όμως, ο κοινωνικός διάλογος είναι παιδί του «συνεταιρίζεσθαι», και του συνδικαλισμού και εξακολουθεί να ταυτίζεται με τις ανάγκες βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών και των όρων εργασίας. Ο συνδικαλισμός δεν είναι «κοινωνική λέπρα» για να την εξαλείψεις σε ένα συγκρουσιακό καθαρτήριο. Είναι μία πρόκληση για να αναμετρηθείς με τις ικανότητές σου να διοικείς ανθρώπους, που δεν ταυτίζονται με τις ιδέες σου, τις αντιλήψεις σου και τις πρακτικές σου. 

Εμείς δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων στους ΟΤΑ και συνιστούμε να χαμηλώσει η μισαλλοδοξία και η λογική του ρεβανσισμού.

error: Content is protected !!