Επιπλέον ποινές για τους βιαστές 18χρονης στην Ισπανία

2771535
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 14:36

Δύο άνδρες που εκτίουν ποινή κάθειρξης 15 ετών για τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης σε φεστιβάλ στην Ισπανία το 2016 καταδικάστηκαν σε περαιτέρω ποινές φυλάκισης επειδή είχαν τραβήξει βίντεο από την σεξουαλική επίθεση.

Το δικαστήριο στη Ναβάρα ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε περαιτέρω ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών για τη λήψη 7 βίντεο και δύο φωτογραφιών από το θύμα, το οποίο είχε δεχθεί επίθεση κατά το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν από πέντε άνδρες, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν η “Αγέλη των Λύκων”.

Οι άνδρες αυτοί, στους οποίους περιλαμβάνεται ένας πρώην αστυνομικός και ένας πρώην στρατιώτης, αντάλλαξαν βίντεο από το περιστατικό σε ομάδα στο WhatsApp και αστειεύονταν σχετικά με αυτό λίγο μετά την επίθεση.

«Είναι προφανές ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ελήφθησαν είχαν επιπτώσεις (…) στην προστασία της ιδιωτικής ζωής της ενάγουσας», αναφέρει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας απεφάνθη ότι οι πέντε άνδρες είναι ένοχοι για τον βιασμό της νεαρής γυναίκας και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, ανατρέποντας απόφαση κατώτερου δικαστηρίου το οποίο τους είχε καταδικάσει σε μικρότερη ποινή κάθειρξης καθώς τους είχε κρίνει ενόχους για σεξουαλική επίθεση κι όχι βιασμό.

Η προηγούμενη απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία και μια δημόσια συζήτηση για την σεξουαλική κακοποίηση και την κακομεταχείριση των γυναικών στη χώρα.

Την Δευτέρα, οι τέσσερις από τους πέντε της «Αγέλης των Λύκων» παρουσιάστηκαν σε δικαστήριο στη νότια Ισπανία σε άλλη δίκη τους με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης σε ξεχωριστή υπόθεση.

Το χρονικό του βιασμού

Το βίαιο περιστατικό συνέβη στις 7 Ιουλίου του 2016. Οι πέντε της οργάνωσης οδήγησαν με τη βία το κορίτσι στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στην Παμπλόνα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ που οι δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι κόσμο, τη βίασαν ομαδικά και βιντεοσκόπησαν την πράξη τους. Οι  δικαστές που είδαν το βίντεο είπαν ότι η αντίδρασή της ήταν «παθητική» και σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο, μια υπόθεση μπορεί να χαρακτηριστεί ως βιασμός μόνο εάν υπάρχουν αποδείξεις βίας και εκφοβισμού. Έτσι, τον Απρίλιο του 2018, οι πέντε άντρες της αγέλης των λύκων, στο δικαστήριο απαλλάχθηκαν από την κατηγορία του βιασμού.

Οι διαμαρτυρίες

Την ίδια ημέρα, χιλιάδες γυναίκες είχαν βγει στους δρόμους. Τότε η δημοσιογράφος Νοέμι Λοπεζ είχε αναφέρει πως η ετυμηγορία είχε εξοργίσει το πλήθος οδηγώντας σε μαζικές διαμαρτυρίες.

Τον Ιούνιο του 2018 είχαν γίνει πολλές διαδηλώσεις λόγω της απελευθέρωσης με εγγύηση εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης που είχε ασκήσει το θύμα.

Δείτε το βίντεο 

 

 

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!