«Πράσινη Αριστερά»: Αποκαλύφθηκαν τα ψέματα και οι κωλοτούμπες της κυβέρνησης

75398186 426722664887589 8033443852780044288 n 1024x480
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με αφορμή την πανελλήνια συνδιάσκεψη που έγινε τον Οκτωβρίου του κόμματος «Πράσινη Αριστερά», μέσω της οποίας οριστικοποιήθηκαν οι προτάσεις και οι θέσεις του νέου κόμματος, ο προεδρεύων Θράσος Φωτεινός βρέθηκε στο Βόλο και παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα  της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, με την συμμετοχή και του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Συντονιστικής της «Πράσινης Αριστεράς» Παντελή Μαστρογιάννη.

KENT728X100

Αρχικά το λόγο έλαβε ο κ. Παντελής Μαστρογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν το Βόλο, με κυρίαρχο αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων και της καύσης των σκουπιδιών. Τόνισε ότι συμμετέχουν ως κόμμα με ιδιαίτερη ευαισθησία σε όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις και ότι η πρωτοβουλία των «7» , δηλαδή των επτά επιστημονικών φορέων της Μαγνησίας ,που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο την ημερίδα στο ΤΕΕ Μαγνησίας, θα διευρυνθεί και θα επανέλθει με νέα δράση και αυτό είναι το καλό αυτής της ιστορίας. Το αρνητικό, κατά τον κ. Μαστρογιάννη είναι ότι παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν Δήμος,  Περιφέρεια και πρώην υπουργός Σ. Φάμελλος,δυστυχώς δεν μετείχαν.Επίσης, έκανε αναφορά στην σημερινή δίκη της συνδικαλίστριας Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλειας Στάχτου, λέγοντας ότι σήμερα η Στάχτου, την Παρασκευή ο Λημνιός και πάει λέγοντας, καυτηριάζοντας την ποινικοποίηση της συμμετοχής στα κοινά.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο προεδρεύων του κόμματος Θράσος Φωτεινός, ότι αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στις προτάσεις του κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας, στην κοινωνία των πολιτών, αλλά και στην απλή αναλογική, ως απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας μας.

Για την κυβέρνηση: επί τρία χρόνια προσπαθούσε να μας πείσει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, ώστε να γίνει κυβέρνηση για να επιλύσει το μακεδονικό, το προσφυγικό, για να βάλει τάξη στην διακυβέρνηση της χώρας. Μέσα στις 100 πρώτες ημέρες όχι μόνο φάνηκαν τα ψέματά της, αλλά και η απίστευτη κωλοτούμπα, τόσο στο θέμα του μακεδονικού όσο και στο προσφυγικό.

Για το ιδεολογικό στίγμα της «Πράσινης Αριστεράς»: θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο χώρο που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα. Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των συναινέσεων αλλά να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και του πολίτη. Και οι συμφωνίες να είναι ανοιχτές και όχι κάτω από το τραπέζι

Το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα τα κόμματα του είναι ξεπερασμένα προ πολλού από την πραγματικότητα που μας έφερε ο 21ος αιώνας ( παγκοσμιοποίηση, τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, νέες γεωπολιτικές συνθήκες, περιβαλλοντολογικά προβλήματα- κλιματική αλλαγή, που ταλαιπωρούν την χώρα χωρίς να μπορούν να την οδηγήσουν στην ανόρθωση. Για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η εξουσία ως αυτοσκοπός προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο. Αναπαράγουν διαχρονικά  τις πελατειακές σχέσεις και ως αποτέλεσμα έχουμε βαθιά κρίση και διαφθορά. Οι πολίτες απογοητεύονται περαιτέρω και οδηγούνται στην αδράνεια και την περιθωριοποίηση. Έτσι έχουμε εκφυλισμό της πολιτικής. Με βάση τα παραπάνω συμπερασματικά λέμε ότι σιγά σιγά η δημοκρατία πλήττεται και φαίνεται ότι οπισθοχωρούν οι ελευθερίες που έχουν κατακτήσει με τόσους αγώνες οι πολίτες. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών γίνονται επίκαιρα όσο ποτέ.

 

 

πηγη

error: Content is protected !!