Στις 2 Δεκεμβρίου «κληρώνει» για Χρυσοβελώνη και Κόκκαλη – Το ραντεβού με τον Τσίπρα

marinaxry 1280x720 1
milonas 728x90 1
728x110 2

Συνάντηση με τον τέως Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχουν στις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του TheNewspaper.gr η τ. υφυπουργός Εσωτερικών και ο τ. υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Βασίλης Κόκκαλης. Το “μενού” θα περιλαμβάνει μία εφ’ όλης της ύλης πολιτική συζήτηση, προκειμένου να ξεκαθαρίστεί αν τα δύο στελέχη, τα οποία προέρχονται από την κεντροδεξιά παράταξη, μπορούν να συνεχίσουν τη δράση τους ως ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η προσπάθεια διεύρυνσης του κόμματος και τους ανοίγματος προς την κοινωνία φαίνεται οτι προσκρούει στη γκρίνια αρκετών παλιών στελεχών της Αριστεράς, τα οποία εκτιμούν οτι το πρόσημο της παράταξης πρέπει να είναι αμιγώς… αριστερό.

Ειδικά μετά τις τελευταίες διαφοροποιήσεις τόσο της κ. Χρυσοβελώνη, όσο και του κ. Κόκκαλη στο θέμα της επέμβασης της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια και την ΑΣΟΕΕ, το κλίμα είναι βαρύ και πολλοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ του “λογίζουν” για “ξένο σώμα”.

Και οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπουργοποίησή τους από τον Πάνο Καμμένο, θέλουν να λάβουν από τον Αλέξη Τσίπρα τη δέσμευση οτι το κόμμα θα διευρυνθεί και οι ακραίες φωνές θα περιοριστούν, ώστε να δοθεί χώρος και στους ίδιους, αλλά και στους πολίτες που θέλουν να εκφραστούν μέσα από ένα σύγχρονο κόμμα, το οποίο θα ξεκινά από την αριστερά και θα καταλήγει στην κεντροδεξιά.

Τα στρατόπεδα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δύο. Το πρώτο επιμένει στην Αριστερή πολιτική του 3% βάζοντας τη δική του ατζέντα. Σε αυτό ανήκει ο Π. Σκουρλέτης, ο Ν. Φίλης, η Θεανώ Φωτίου, ο Παύλος Πολάκης κ.α.

Στο δεύτερο στρατόπεδο των “εκσυγχρονιστών” που βρίσκονται πάγια υπέρ της διεύρυνσης βρίσκονται ο Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Ανδρέας Ξανθός κ.α.

error: Content is protected !!