ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα από 600.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για τα κοάλα που επλήγησαν από τις φωτιές

2772279
banner
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 13:56

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι, συμμετείχαν στον διαδικτυακό έρανο για τα κοάλα που επλήγησαν από την πύρινη κόλαση και προσέφεραν περισσότερα από 600.000 ευρώ, αναδεικνύοντας την εκστρατεία αυτή, ως την μεγαλύτερη στην αυστραλιανή πλατφόρμα, GoFundMe, αυτόν τον χρόνο.

Οι συμμετοχές είναι απ’ όλο τον κόσμο και μέχρι στιγμής το ακριβές ποσό είναι 614.265 ευρώ.

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις χαμηλής βλάστησης στα ανατολικά και οι οργανώσεις προστασίας της άγριας ζωής εκτιμούν ότι μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία, που καίγεται εδώ και μήνες, έχουν πεθάνει περισσότερα από 350 κοάλα.

Η πρωτοβουλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής «Βοηθήστε τα Διψασμένα Κοάλα που Έχουν Πληγεί από τις Πρόσφατες Φωτιές», η οποία είχε ως αρχικό της στόχο τη συγκέντρωση μόλις 15.355 ευρώ, συγκέντρωσε περισσότερες δωρεές από οποιαδήποτε άλλη εκστρατεία στην Αυστραλία αυτόν τον χρόνο, δήλωσε η GoFundMe, και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη από τότε που ξεκίνησε η πλατφόρμα στην Αυστραλία το 2016.

Η κλινική για κοάλα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών βορείως του Σίδνεϊ, έχει διασώσει 31 κοάλα από τους καμένους θάμνους τις τελευταίες εβδομάδες, και όπως υποστηρίζει «έχει κατακλυστεί από την καλοσύνη, τις θερμές ευχές και την υποστήριξη της αυστραλιανής και της διεθνούς κοινότητας».

Μία «Κιβωτός για Κοάλα» όπως την χαρακτήρισαν, θα κατασκευαστεί για τα μαρσιποφόρα που θα αναρρώνουν, ανακοίνωσε η κλινική, με την ελπίδα ότι, εν καιρώ, θα αναπαραχθούν και θα επιστραφούν στο φυσικό τους περιβάλλον.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, 13:56

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!