ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων» από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» στη Λάρισα  

neos agrotis 1
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» διοργανώνει στη Λάρισα (22-24 Νοεμβρίου) τριήμερο αφιερωμένο στους εκπαιδευτές του, στο Campus Γαιόπολις, το οποίο παραχωρήθηκε  ευγενικά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις ανάγκες της δράσης.

Τα προγράμματα «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων» είναι μια καινοτομία στον ελληνικό αγροδιατροφικό κλάδο και απευθύνονται στους εκπαιδευτές του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», οι οποίοι και θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους στους νέους που απασχολούνται και επιχειρούν στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο στόχος  της δράσης είναι η  ενίσχυση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών που θα αναλάβουν να καταρτίσουν και να υποστηρίξουν συμβουλευτικά τους νέους ωφελούμενους του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία,  θα δοθούν στους εκπαιδευτές τα απαραίτητα εφόδια καθώς και οι αναγκαίες δεξιότητες προκειμένου να  είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης ενηλίκων.  Παράλληλα, θα είναι σε θέση να προσφέρουν στους δικούς τους εκπαιδευόμενους την πιο επικαιροποιημένη γνώση και εργαλεία αλλαγής προς μια κουλτούρα δικτύωσης και συνεργασιών στον κλάδο.

Στο εκπαιδευτικό αυτό τριήμερο, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις ακόλουθες θεματικές:

  • Καλές πρακτικές στην εκπαίδευση ενηλίκων
  • Οργάνωση και Διαχείριση Ομάδων Εργασίας
  • Ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων
  • Το παγκόσμιο σύστημα διατροφής και η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων
  • Destination Marketing
  • Καινοτομία και σύγχρονες τάσεις καταναλωτών
  • New Product Development
  • Συνέργειες μεταξύ αγροδιατροφικού τομέα και τουρισμού.

Οι εκπαιδευτές του προγράμματος θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κτήμα Μίγας.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!