Νέος Διάκονος στην Εκκλησία του Βόλου [εικόνες]

20191123 rasoforia pjosef 14
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, τελέστηκε το Σάββατο 23/11 η Ρασοφορία του νέου Μοναχού π. Ιωσήφ (κατά κόσμον Αλεξάνδρου) Χατζηιωάννου, 26 ετών, Πτυχιούχου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αγριάς, όπου ο νέος Μοναχός μεγάλωσε και ανδρώθηκε πνευματικώς. Στην Ρασοφορία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, ενώ συμμετείχαν πληθύς Κληρικών μας και μέγα πλήθος λαού.

KENT728X100 1

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ικανοποίηση του μεγάλου πόθου του π. Ιωσήφ να ιερωθεί και ν΄ αφιερώσει την ζωή του στον Θεό, πόθος που δεν ελαττώθηκε, παρά τις ποικίλες δυσκολίες της ζωής του, αλλά ωρίμασε και δυνάμωσε μέσα απ’ αυτές και βρήκε πρόσφορο έδαφος να καλλιεργηθεί και να καρποφορήσει, κοντά στον ευλαβή και άξιο πνευματικό του Πατέρα. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο όνομα του νέου Μοναχού, προς τιμήν του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, την Αγιοκατάταξη του Οποίου προανήγγειλε ήδη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την πρόσφατη προσκυνηματική του επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

Ο νέος Μοναχός ενεγράφη στους Μοναχικούς καταλόγους της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς.

Σήμερα, Κυριακή, 24/11, στον ίδιο Ναό, τελέστηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Ιωσήφ, από τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, παρουσία πλήθους ευσεβούς λαού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους μυστικούς τρόπους με τους οποίους ομιλεί ο Θεός στις ψυχές των ανθρώπων, μάλιστα από την παιδική τους ηλικία, όπως συνέβη και με τον νέο Διάκονο, αλλά και στα πρόσωπα που στέλνει κοντά τους, για να συμβάλουν στην κατά Θεόν εξέλιξή τους και να λειτουργήσουν ως υποδείγματα ζωής. Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «πνευματική πορεία, χωρίς κατάλληλο οδηγό, δεν μπορεί να υπάρξει» και κάλεσε τον νέο Διάκονο να συνεχίσει την ευλογημένη συμπόρευση με τον Πνευματικό του Πατέρα, ο οποίος τόσα αγαθά συνεισέφερε στην ζωή του. Στην συνέχεια, μίλησε για το έργο του Διακόνου, που είναι πρωτίστως Λειτουργικό και βοηθητικό στην τέλεση του Μυστηρίου της Ευχαριστίας, αλλά και έργο θυσίας και προσφοράς. Κάλεσε, δε τον π. Ιωσήφ να μην παρεξηγήσει τον σεβασμό και την αγάπη που θα λαμβάνει από τον λαό και τον εκλάβει ως προσωπική δόξα, αλλά ως επιπλέον ευθύνη ν’ ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες τους. Ανήγγειλε, τέλος, ότι ο νέος Διάκονος θα συνεχίσει να διακονεί στην ενορία του, των Αγίων Αποστόλων Αγριάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Πνευματικό Πατέρα του π. Ιωσήφ και εφημέριο του Ναού π. Βάιο Κορομπίλια. Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την ταπείνωση, την απλότητα και την πιστότητά του, την πνευματικότητα, που τον διακρίνει, όσο και το έργο του στους νέους της περιοχής. Κάλεσε δε τον νέο Πρωτοπρεσβύτερο να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με σταυρική διάθεση, απολαμβάνοντας τους καρπούς της καλής του διακονίας.

Δείτε εικόνες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!