Σκληρή κριτική Αποστολάκη σε Μπέο για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ

Apostolakis
stergiou
728x110 3

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» με ανακοίνωσή ασκεί σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της στην υπόθεση ΔΕΥΑΜΒ-ΕΡΓΗΛ και καλεί τον Δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, να καταθέσει το σχέδιό του σχετικά με τη δημοτική επιχείρηση και να δηλώσει αν επαναφέρει το σενάριο της εκκαθάρισης, αλλά και από τις υπόλοιπες δημοτικές ομάδες να ξεκαθαρίσουν στη στάση τους.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος ως μετρ του λαϊκισμού και της διασποράς ψευδών ειδήσεων έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της…λάσπη σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, με τις ερωτήσεις που του έγιναν μόνο άβολες να μην είναι και να ενισχύουν την προσπάθειά του να αποπέμψει τις ευθύνες του σχετικά με τη ΔΕΥΑΜΒ. 

Αξίζει όμως να ξεκαθαριστεί μια και καλή τι εννοεί για την λύση που θέλει να προωθήσει για την ΔΕΥΑΜΒ μετά την όλως τυχαίως κακή έκβαση, με την απόρριψη της αγωγής της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ. Αφού άφησε να περάσουν 5 χρόνια και δεν κατατέθηκε έγκαιρα η έτοιμη προσφυγή από προηγούμενη δημοτική αρχή, αφού ξόδεψε υπέρογκα χρηματικά ποσά για νομική υποστήριξη, η οποία οδήγησε σε διαφορετική-αποτυχημένη-αγωγή, έρχεται τώρα να επαναφέρει σενάρια εκκαθάρισης της Δημοτικής επιχείρησης. 

Για αυτό το καταστροφικό σενάριο έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα. Η ΔΕΥΑΜΒ ως «μαγαζί γωνία» και με τόσα έργα ΕΣΠΑ(που δεν πρέπει να χαθούν), έστω και με πρόσκαιρες δυσκολίες, θα βρει το δρόμο της. Ακόμα και με δανεισμό, όπως έγινε και στο παρελθόν, θα μπορέσει να ρυθμίσει τις όποιες οφειλές έχει(εκτός από τα ποσά προς την ΕΡΓΗΛ, μέρος τους αφορά και στην άρνηση της Διοίκησης να καταβάλει επιδικασμένα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν δεχτεί οποιοδήποτε διακανονισμό που να μην βάζει σε κίνδυνο τη ΔΕΥΑΜΒ).

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας, η εκκαθάριση ΔΕΝ θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των οφειλών, αλλά θα τις μετακυλήσει στον δημοτικό κορβανά…  

Για να συμβεί η εκκαθάριση απαιτείται πλειοψηφία 3/4 στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή συναίνεση και άλλων παρατάξεων. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η μείζονα και η δεύτερη ελάσσονα αντιπολίτευση δεν θα συμπράξουν σε ένα τέτοιο ολίσθημα δημιουργώντας μια συναίνεση που θα ξεπλένει το Δήμαρχο από τις ευθύνες του. Η συνολική του στάση, με τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες και εν τέλει τις αποτυχίες, οδηγούν σε δύο υποθέσεις, είτε έχουμε να κάνουμε με μια ανίκανη δημοτική αρχή που δεν μπορεί να υπερασπιστεί το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας-στα ουσιαστικά ζητήματα-, είτε με ένα καλά δομημένο και συντελεσμένο πολιτικό σχέδιο απαξίωσης της ΔΕΥΑΜΒ. Ο Δήμαρχος μας θυμίζει το ανέκδοτο με αυτόν που σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητούσε να πάει εκδρομή με το ορφανοτροφείο.

error: Content is protected !!