ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στήριξη στους συνταξιούχους από το Διοικ. προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

345ggd 1
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια για την κοινωνική ασφάλιση που οργανώνονται από συνταξιουχικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, σε όλη τη χώρα. Τα συλλαλητήρια θα γίνουν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου. Για τη Θεσσαλία θα γίνουν στις πόλεις:

KEN 1

– Βόλος: Στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο

– Καρδίτσα: Στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία

– Λαμία: Στις 10.30 π.μ., στην Πλ. Πάρκου

 Λάρισα: Στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία

 Τρίκαλα: Στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

“Το «νέο» Ασφαλιστικό που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί ένα νέο προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Πρόκειται για συνέχεια και παραπέρα βάθεμα της αντιασφαλιστικής πολιτικής όλων των προηγούμενων χρόνων από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, “κορωνίδα” της οποίας αποτελεί ο νόμος Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ).

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για το Ασφαλιστικό, όπου «θα παίρνεις ό,τι θα δώσεις». Πίσω όμως από το «νέο» Ασφαλιστικό κρύβονται ακόμα μικρότερες συντάξεις και λιγότερες ασφαλιστικές παροχές, νέα πεδία κερδοφορίας για τις εταιρείες της ιδιωτικής ασφάλισης, τζόγος με τις ασφαλιστικές εισφορές και την περιουσία των Ταμείων, προκαθορισμένες καταβολές στο σύστημα από τους ασφαλισμένους, αλλά καμιά εγγύηση για το ύψος της σύνταξης, παραπέρα απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους από το «βάρος» των ασφαλιστικών εισφορών.

Απέναντι στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης, η επιτυχία των συλλαλητηρίων το ερχόμενο Σάββατο μπορεί να δώσει δυνατή εργατική – λαϊκή απάντηση. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την ενίσχυση της πάλης ενάντια σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους, για δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.”

error: Content is protected !!