Άμεση παρέμβαση για τους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας από τον Χρήστο Μπουκώρο

0992030001482244045 1
stergiou
728x110 3

 

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στρατάκο πραγματοποίησε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελαιοπαραγωγοί της Μαγνησίας μετά τη ραγδαία εξάπλωση του δάκου και του μύκητα γλοισπόριου που έχουν προσβάλει τη φετινή ελαιοπαραγωγή.  

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο βουλευτής έλαβε σχετικές επιστολές τόσο του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού όσο και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου του Δήμου Αλμυρού, στις οποίες επισημαίνεται το μέγεθος της ζημιάς του ελαιοκάρπου κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο από τον δάκο και τον μύκητα γλοιοσπόριο. Όπως τονίζουν στις επιστολές τους οι ελαιοπαραγωγοί, η φετινή παραγωγή είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και ποσότητας, εξαιτίας της υποβάθμισης του συλλεγόμενου προϊόντος. 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διερευνά τις δυνατότητες εξεύρεσης κοινοτικών κονδυλίων, προκειμένου να αποζημιωθούν οι συγκεκριμένες παθήσεις του ελαιοκάρπου, για τις οποίες δεν προβλέπεται αποζημίωση από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. 

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στρατάκος, ο οποίος είναι πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί στη Μαγνησία, παρείχε τη διαβεβαίωση στον βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο ότι η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει λύση για πρώτη φορά σε παθήσεις που βρίσκονται εκτός λίστας των ασθενειών που αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Ο βουλευτής Μαγνησίας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Στρατάκο για το άμεσο ενδιαφέρον του. 

Συνάντηση του Χρήστου Μπουκώρου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το πρόγραμμα νιτρορύπανσης

Νωρίτερα, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος συναντήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, με τους οποίους συζήτησε το ζήτημα που έχει ανακύψει με το πρόγραμμα νιτρορύπανσης. Ο Χρήστος Μπουκώρος έλαβε τη διαβεβαίωση τόσο του Υφυπουργού όσο και του Υπουργού ότι εντός του διημέρου αναμένεται να δοθεί άμεση λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα και να πληρωθούν οι δικαιούχοι αγρότες του προγράμματος νιτρορύπανσης. 

error: Content is protected !!