Βόλος: Το πρωί καθηγητές σε σχολείο, το απόγευμα καταστηματάρχες!

720 182964 91d478fd2b b943f80b697c3c10
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Δυο υποθέσεις εκπαιδευτικών αναπληρωτών έφτασαν στον Εισαγγελέα Βόλου, αφού μετά από σχετικό έλεγχο που έγινε από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, βρέθηκε να διατηρούν παράλληλα εμπορική δραστηριότητα.

KENT728X100 1

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όπως υποστήριξε ο Διευθυντής ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να υπηρετούν ως δημόσιου υπάλληλοι – εκπαιδευτικού(ανεξάρτητα που είναι αναπληρωτές) και να  διατηρούν και την εμπορική ιδιότητα και ήδη έκαναν τις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να κλείσουν την εμπορική δραστηριότητα. Μάλιστα αναμένουν τα σχετικά έγγραφα διαγραφής από τα μητρώα των οικονομικών υπηρεσιών, ώστε να συμπληρωθεί ο ατομικός τους φάκελος και να λήξει το όλο θέμα.

Να σημειωθεί ότι εκ  του νόμου, από την στιγμή κατά την οποία βρεθεί από τον έλεγχο του φακέλου του εργαζόμενου ως δημοσίου υπαλλήλου η όποια αρρυθμία, ο φορέας που διενεργεί τον έλεγχο είναι υποχρεωμένος να αποστείλει τα στοιχεία της έρευνας στην Εισαγγελία, πράξη που έκανε και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

H όλη υπόθεση γεννάει πολλά ερωτηματικά και κυρίως:

  • γιατί οι δυο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, πριν η υπόθεσή τους φτάσει στα χέρια του Εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα, δεν κλήθηκαν από την υπηρεσία τους, ώστε να ενημερωθούν σχετικά και να κάνουν ότι απαιτείται;
  • ποιος έδωσε το όλο θέμα στη δημοσιότητα;
  • υπήρξε σχετική καταγγελία παράλληλου περί ασύμβατου παράλληλου επαγγέλματος;

Αλλά και άλλα πολλά, οπότε με ενδιαφέρον, αναμένουμε την έκβαση της υπόθεσης

error: Content is protected !!