Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου 

Untitled 1 11
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Ξεκινούν στις 3 Δεκεμβρίου, με την φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης της πόλης, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου και της  Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, φεστιβάλ και πολλά δρώμενα. Κάθε μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές,  θα ζωντανεύει το πνεύμα των Χριστουγέννων και οι ατέλειωτες εκπλήξεις θα σκορπίζουν  ψυχαγωγία, χαρά  και διασκέδαση.

KEN 2

Την πρώτη εβδομάδα, από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Πολιτισμού προγραμματίζει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή». Πέντε φωτογράφοι, τέσσερις θρησκευτικές κοινότητες, τρεις ιερές μέρες, μία πόλη. Πέντε φωτογράφοι αιχμαλώτισαν με το φακό τους και μας παρουσιάζουν μοναδικές εικόνες από την λατρευτική ζωή των κοινοτήτων τους στην Κωνσταντινούπολη. Συμμετέχουν οι Αλμπέρτο Μοδιάνο, Μπέργκε Αραμπιάν, Εμινέ Ουλκερίμ, Μιγκιρντίτς Αρζιμπιάν και ο Νικόλαος Μαγγίνας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την  Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι συναυλίες που θα πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Κουμουνδούρου με Ερμού, με το γενικό τίτλο «Μουσική σκηνή στην πόλη». Στην πρώτη συναυλία  οι «Ζωή Τσαλαβρέτα And the Band», θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε ήχους pop – rock! H συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι δωρεάν.    

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο «Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας», το  Μουσικό Σύνολο «‘Ίαμβος», αποτελούμενο από τους Κωνσταντίνο Γράβο -τρομπέτα, Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη – πιάνο και Ζαφειρούλα Χαντή – βιολοντσέλο, θα μας ταξιδέψουν με επιλεγμένες εορταστικές μελωδίες. Η συναυλία έχει το γενικό τίτλο «White Christmas». Μαζί τους για δεύτερη χρονιά θα συμμετάσχει στο τραγούδι ο  Phillip Weiss, με την ιδιαίτερη φωνή και σκηνική του παρουσία.  Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30. Η είσοδος είναι 2 €. 

error: Content is protected !!