Εθιμοτυπική επίσκεψη του Κ. Τσιάρα στην Περιφέρεια Αττικής

2777361
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, 13:49

H ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και υπουργείου Δικαιοσύνης σε θέματα όπως η διαφάνεια και η ταχύτητα απόδοσης της δικαιοσύνης, επισημάνθηκε κατά την εθιμοτυπική συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα που αφορά την κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από πλευράς Ελεγκτικού Συνεδρίου σε κάθε δαπάνη της Περιφέρειας, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών (καθώς μετατίθεται η ευθύνη των αποφάσεων σε υπαλλήλους). Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, «ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί εργαλείο διαφάνειας και νομιμότητας, για το λόγο αυτό άλλωστε είναι και αναγκαίος». Άλλωστε, σημείωσε, «κοινός στόχος Περιφέρειας και Υπουργείου είναι η διαφάνεια και η δρομολόγηση πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο».

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια σχετικά με τη δυσκολία πλήρωσης των θέσεων των νομικών συμβούλων, εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθώς και στο φαινόμενο της παράνομης αφισορύπανσης για το οποίο αν κριθεί αναγκαίο θα ζητήσει την συνδρομή της Δικαιοσύνης.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, 13:49

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!