ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου… μιλούν για το AIDS

2 epal tyrnavou 780x405
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

ΤοAIDS είναι μια σύγχρονη νόσος η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην σεξουαλική συμπεριφορά. Η πρόληψη είναι πρωταρχικής σημασίας ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της. Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών καθιερώθηκε η παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης κατά του AIDS.

Για το λόγο αυτό οι μαθητές των τμημάτων Α3, Α4 και του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, ζωγράφισαν αφίσες και φώτισαν με κεριά το σχήμα της διπλωμένης κόκκινης κορδέλας.Η κόκκινη κορδέλα συμβολίζει την προσοχή και την ανησυχία, την ελπίδα και την υποστήριξη. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να κινήσουν το ενδιαφέρον των συμμαθητών τους, της σχολικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας του Τυρνάβου.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου… μιλούν για το AIDS

Παράλληλα, η κοινωνική λειτουργός Δραγάνη Ζωή και η επισκέπτρια υγείας Δέλια Αφεντία ήταν στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας και ενημέρωναν τα τμήματα της Α’ τάξης.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου… μιλούν για το AIDS

Το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβουέχει έντονη δραστηριότητα σε θέματα που άπτονται στην αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να ενεργοποιήσει τους μαθητές του. Εξάλλου το σχολείο δεν είναι ένας χώρος μόνο γνωστικής εξέλιξης αλλά και εκμάθησης κοινωνικών συμπεριφορών που προάγουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Αυτό καλείται Παιδεία.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου… μιλούν για το AIDS

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!