Το κοινοβούλιο της ΕΕ δηλώνει «έκτακτη ανάγκη για το κλίμα»

2777279
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, 12:08

Οι νομοθέτες της ΕΕ δήλωσαν ότι θα αυξήσουν την πίεση στην επερχόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει σθεναρότερη στάση όσον αφορά στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος.

Η δήλωση για το κλίμα ψηφίστηκε την Πέμπτη στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια  συζήτησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την επερχόμενη διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη.

Σε δήλωση στο Twitter μετά την ψηφοφορία, οι νομοθέτες της ΕΕ προέτρεψαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «εξασφαλίσει ότι όλες οι σχετικές νομοθετικές και δημοσιονομικές προτάσεις να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες» με το όριο στόχου για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Το ψήφισμα καλεί την ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές κατά 55% έως το 2030 ώστε να καταστεί ουδέτερη προς το κλίμα έως το 2050.

Το ψήφισμα τέθηκε από τον Γάλλο ευρωβουλευτή και πρόεδρο της περιβαλλοντικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Pascal Canfin.

«Δεδομένης της κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης, είναι απαραίτητο να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% το 2030. Επίσης, στέλνει ένα σαφές και έγκαιρο μήνυμα στην Επιτροπή λίγες εβδομάδες πριν από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης για την πράσινη διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Canfin.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, 12:14

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!