ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λ. Συσπείρωση: Ανάγκη εκτέλεσης έργων κυκλοφοριακής ρύθμισης επί της επαρχιακής οδού Γιάννουλης – Τυρνάβου

laiki sispiros
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την ανάγκη εκτέλεσης έργων κυκλοφοριακής ρύθμισης στη συμβολή της επαρχιακής οδού Γιάννουλης – Τυρνάβου με τον δρόμο που οδηγεί στα εργοστάσια (ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΒΙΟΜΕΤ) και άλλες βιοτεχνίες και κατοικίες της περιοχής στο ύψος του κοιμητηρίου, ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιάννουλης. Το συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά επικίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων, των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της περιοχής, των αγροτών και όλων των διερχομένων, καθώς έχουν γίνει επανειλημμένα τροχαία ατυχήματα.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση από Λάρισα προς Τύρναβο που θέλουν να στρίψουν αριστερά στο συγκεκριμένο δρόμο πρέπει να σταματήσουν στο μέσο ανοιχτής στροφής και να παραβιάσουν τη διπλή διαχωριστική γραμμή κυκλοφορίας με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, λόγο κακής ορατότητας του δρόμου που επιδεινώνεται τις πολύ πρωινές ώρες και το βράδυ από την ομίχλη, καθώς από την αντίθετη κατεύθυνση υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία και με ταχύτητες πολύ επικίνδυνες.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρεται:

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας τόσο των προηγούμενων όσο και των νυν Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών αλλά και του Συμβουλίου της Κοινότητας. Η πολιτική που εφαρμόζουν, εναρμονισμένη πλήρως με την κεντρική πολιτική των κυβερνήσεων, δίνει προτεραιότητα σε έργα “βιτρίνας”, έργα «ανάπλασης» και «αστικής κινητικότητας», που εξυπηρετούν συγκεκριμένους κλάδους επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι άνθρωποι του μόχθου, οι εργάτες των εργοστασίων, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες.

Το θέμα θα τεθεί από την Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή και την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Διεκδικούμε να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια. Να κατασκευαστεί κόμβος και κατάλληλη σηματοδότηση που να εξασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση των εκατοντάδων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών στις εργασίες τους. Να υπάρξει καλύτερος φωτισμός και σήμανση, όπως και πρόνοια για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (ομίχλη) που εκδηλώνονται στην περιοχή.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να μην συμβιβαστεί μ’ αυτή την κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο και την οικογένειά του. Να συγκρουστεί με την πολιτική της Ε.Ε., στο όνομα της οποίας πίνουν νερό ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Λάρισας, και που λέει ότι τα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας δεν αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες για τα προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ επειδή δεν είναι ανταποδοτικά για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Και τέλος να διεκδικήσουν με την οργανωμένη πάλη τους την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών νοικοκυριών.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!