Δημόσια αναγνώριση εκ μέρους του Κωνσταντίνου Μαραβέγια για την κάλυψη από το υπουργείο Παιδείας των κενών στα σχολεία της Μαγνησίας

synedrio nd 7 min
stergiou
fotou
728x110 3

 

Απαντώντας σε γραπτή Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια για την κάλυψη κενών σε σχολεία και νηπιαγωγεία της ηπειρωτικής Μαγνησίας, η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη κατέθεσε στη Βουλή στοιχεία των προσλήψεων εκπαιδευτικών που ολοκληρώθηκαν σε 5 φάσεις, αρχής γενομένης από τις 6/9/2019.

728X100 3

Συγκεκριμένα μέχρι τις 26/11/2019 προσελήφθησαν συνολικά 74 αναπληρωτές πρωτοβάθμιας γενικής εκπαίδευσης στη Μαγνησία προς κάλυψη όλων των διδακτικών αναγκών. Για παράδειγμα από αυτούς διατέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου 3 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων μία πήρε μακροχρόνια άδεια. Το εν λόγω κενό καλύφθηκε με την τοποθέτηση ενός ακόμη δασκάλου.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την υφυπουργό Παιδείας κυρία Σοφία Ζαχαράκη για την άμεση ανταπόκρισή της στα προβλήματα της Μαγνησίας με την κάλυψη όλων των κενών θέσεων από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας. Η προσπάθεια που γίνεται γενικότερα από το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων είναι μεγάλη και αξίζει την αναγνώριση όλων.

Ταυτόχρονα οφείλω να υπογραμμίσω την δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου για τη μετατροπή των προσλήψεων συμβασιούχων στο Δημόσιο σε διορισμούς μονίμων υπαλλήλων, πάντοτε με τις εγγυήσεις αντικειμενικότητας του ΑΣΕΠ. Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ θα δώσει σε μεγάλο βαθμό απάντηση και στα αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

error: Content is protected !!